KAIP PASIRINKTI ŠVIESTUVUS?

KAIP PASIRINKTI ŠVIESTUVUS?

Apšvietimas yra labai svarbus bet kuriuose namuose. Tai yra ir patalpų dizaino dalis: šviestuvai gali ne tik skleisti šviesą, bet ir papuošti namus, akcentuodami svarbiausias patalpos interjero detales. Pasirenkant šviestuvus, reikia žinoti ar numatyti patalpų išplanavimą, kur ir kokie baldai stovės.

Iš pradžioje nustatykite kiekvienos patalpos paskirtį ir nuspręskite, kas joje bus. Nuo to priklausys, kokio tipo apšvietimas bus reikalingas. Pagrindinis šviestuvas apšviečia visą patalpą, o specifinei veiklai reikalingas papildomas apšvietimas. Todėl pravartu iš karto nusistatyti vietas, kurioms bus reikalingas papildomas apšvietimas.

Daugiausia apšvietimo turi būti darbo, svetainės, vonios, virtuvės patalpose, mažesnis apšvietimas galimas miegamajame ir koridoriuje. Tačiau per mažas apšvietimas gali apsunkinti kasdieninę veiklą.

Svetainėje patartina naudoti toršerus, stalines lempas, sukuriančia jaukią atmosferą. Be to, taip bus rečiau naudojamas pagrindinis apšvietimas, kas leis sutaupyti elektros energiją. Papildomas apšvietimas svetainėje gali sukurti kitokią atmosferą ir nuotaiką. Tam galima panaudoti LED šviesos diodų juosteles, nišose paslėptas liuminescencines lempas, kryptinius šviestuvus.

Stalą virtuvėje ar valgomajame geriausia apšviesti papildomai, atskiru šviestuvu. Jis turi kaboti 60-80 cm virš stalo. Virtuvėje papildomą apšvietimą galima montuoti pakabinamų spintelių apačioje, taip geriau apšviečiant maisto ruošimo zoną.

Vonios kambaryje geriausia naudoti įmontuojamas į lubas 12 V įtampos lemputes ir dar papildomą apšvietimą prie veidrodžio. Tik svarbu, kad šviesa kristų ant veido, ne ant veidrodžio.

Miegamajame lubinis apšvietimas neturi būti ryškus, geriausia, kai pakabinamas šviestuvas su išsklaidyta šviesa. Iš abiejų lovos pusių galima įrengti papildomą apšvietimą: stalinius, prisegamus, montuojamus prie sienos šviestuvus.

Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*