MAŽAS VONIOS KAMBARYS? ERDVĘ PADIDINANČIOS IDĖJOS

Mažą vonios kambarį galima įrengti taip, kad atrodytų ir tarnautų puikiai kaip ir kitos namų patalpos. Tereikia žinoti keletą gudrybių, kurios padės nedidelį vonios kambarį vizualiai praplėsti.  Tiesa, šiomis gudrybėmis galima pasinaudoti ir įrenginėjant kitus kambarius, bet mažame vonios kambaryje jos įgauna ypatingą svarbą. Kadangi vonios kambarys privalo tenkinti tam tikrus poreikius, šiame kambaryje privalo būti esminiai dalykai kaip kriauklė, maišytuvas, klozetas, dušas ar vonia, ir, žinoma, daugelis svajoja įtalpinti ir skalbimo mašiną.

MOKI-VEŽI specialistai dalinasi patarimais, kurie turėtų padėti vizualiai išplėsti vonios kambario erdvę:

  1. Viskas turi būti to paties atspalvio. Pavyzdžiui, pasirinkite panašios spalvos sienų ir grindų plytelių spalvą, nes tai gražiai apjungs erdvę ir ji atrodys didesnė. Visgi jei norite kontrasto, pasistatykite kontrastingą spintelę, šiukšlių dėžę ar šviestuvą. 
  2. Lubas nudažykite sienų spalva. Visų lubų nudažymas viena spalva leis paslėpti lubų neįprastas formas ir taip praplės erdvę vizualiai. Taip sumažinsite susikertančių plokštumų perėjimų akivaizdumą, todėl viršutinė kambario erdvė atrodo tvarkinga. Jei vonios kambario lubos yra lygios, jas galima dažyti vienu tonu šviesiau, kadangi lubos visada atrodo tamsiau nei sienos.
  3. Derinkite plytelių ir sienų spalvas. Ar žinojote, kad panašios plytelių ir sienų spalvos mažo vonios kambario erdvę vizualiai gali padvigubinti? Įsivaizduokite, jei vieną dušo kabinos siena dekoruojame plytelėmis, o kitą dažome, skirtingos spalvos ir struktūros labai suskaldo erdvę, tad suderinus spalvas viską galima apjungti į vieną didelę erdvę.
  4. Dušo kabinai rinkitės skaidrų stiklą. Faktūrinis dušo kabinos stiklas sukurs papildomas sienos įspūdį ir suteiks privatumo naudojantis dušu. Tačiau toks stiklas tik taps papildomu vizualiniu barjeru nedideliame vonios kambaryje.​​​​​​​
  5. Rinkitės didelius veidrodžius. Veidrodis iki pat lubų be jokios abejonės suteiks vizualiai daugiau erdvės net ir pačiam mažiausiam vonios kambariui.

Planuojate atsinaujinti vonios kambarį? Visas reikalingas medžiagas, santechniką ir vonios kambario įranga rasite artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje!

Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*