CITRINA IR JOS NAUDOJIMAS BUITYJE

Sultingos, aromatingos ir rūgščios citrinos ne tik prideda skonio saldiems bei pikantiškiems patiekalams, bet ir gali būti nepakeičiamu pagalbininku švarinant namus. Ar žinote, jog citrina gali puikiai atstoti chemikalus buityje?

Siūlome kelis patarimus, kaip citrinos pagalba galite ne tik savo namus padaryti švaresnius ir kvapnesnius, bet išbalinti drabučius, pagražinti plaukus, nagus ir odą. 

  1. Šviežiai spaustų citrinų sultys puikiai tiks norint pašalinti blogus kvapus iš mikrobangų krosnelės, šaldytuvo ar kitos virtuvės vietos.
  1. Taip pat šis vaisius puikiai tinka naikinti įvairius namų kenkėjus – tereikia užlašinti citrinos sulčių skruzdžių ar tarakonų mėgstamose vietose: prie vamzdžių ar ties durų slenksčiais.
  1. Tam, kad po valgio gaminimo tiek rankos, tiek įrankiai neskleistų nemalonių kvapų, yra paprasta išeitis – tiesiog įtrinti per pusę perpjauta citrina bei nuplauti šiltu vandeniu.
  2. Citrina taip pat labai pravers ir vonios kambaryje. Ji puikiai naikina dėmes ant vonios ar kriauklės kraštų, jos lašai taip pat padeda labai lengvai nuvalyti veidrodį. Tuo tarpu, kriauklės bei vonios kranus įtrinkite vidine citrinos žievelės pusele bei nuplaukite – rezultatas bus puikus.
  3. Citrinų sultys nuo stiklo paviršiaus padės išnaikinti kieto vandens dėmes ar kitas nuosėdas. Receptas: kelis šaukštelius citrinų sulčių įpilkite į indelį su vandeniu, kurį vėliau purkšite ant lango. Tuomet nuvalykite langą su laikraščiu skiaute, jog jis taptų visiškai skaidrus.
  4. Ar žinojote, kad prakaito, pelėsių, uogų, vyno ar aliejaus dėmes taip pat galima pašalinti naudojant citrinos sultis? Patvarius audinius ištrinkite citrinos sulčių ir druskos mišiniu, o trapių ir jautresnių audinių dėmes ištepkite tik citrinų sultimis ir išskalbkite.
  5. Jei norite, kad perpjauti vaisiai ar daržovės, kaip obuoliai, kriaušės, bulvės ir avokadai, neparuduotų, tuomet juos apšlakstykite citrinų sultimis. O nuvytusias salotas galite atgaivinti jas pamerkdami į dubenį su šaltu vandeniu ir vienos citrinos sultimis. Taip pat tokiu būdu pašalinsite kenksmingas medžiagas.

 

     8. Dažnai ryžiai prilimpa ar pridega prie puodo? Virdami ryžius į puodą įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, tai neleis prie puodo kraštų prilipti ryžiams, todėl jį bus lengviau išplauti.

Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*