VANDENS SIURBLIAI

VANDENS SIURBLIAI

Vandens siurbliai, jų rūšys ir įpatybės

Vanduo ir jo tiekimas visuomet užimdavo svarbią vietą žmogaus veikloje: jis reikalingas maisto gamybai, laistymui ar nuotekų, lietaus, drenažinio vandens šalinimui. Šiuo metu prekyboje galima rasti daug ir įvairių tipų, galingumo vandens siurblių, skirtų tenkinti įvairius pirkėjų poreikius. Renkantis vandens siurblį, pradžioje reikia nuspręsti,  kokiam tikslui vanduo yra reikalingas: sodo laistymui, asmeniniam naudojimui vasaros metu ar visiems metų laikams, taip pat įvertinti vandens pakėlimo aukštį, įsiurbimo gylį ar atstumą iki vandens telkinio. Tik įvertinus darbinę aplinką, galima pasirinkti įrenginio grupę, kurių pagrindinės yra kelios:

  1. Vandens tiekimo sistemos (hidroforai). Naudojamos vandens tiekimui iš šulinių ar paviršinių vandens telkinių, kai vandens gylis nuo žemės paviršiaus neviršija 8 m. Sistemą sudaro vandens siurblys, išsiplėtimo bakas ir slėgio relė.
  2. Panardinami giluminiai siurbliai. Naudojami, kai vandens gylis šulinyje yra daugiau nei 8 m nuo žemės paviršiaus iki vandens paviršiaus.
  3. Panardinami vandens siurbliai. Jų vandens paėmimo angos dažniausiai yra vandens siurblio apačioje, o vanduo teka vidine siurblio dalimi, aušindamas variklį. Jie gali būti panardinti į vandenį nepilnai, taip pat juos galima naudoti vandens tiekimui iš tvenkinių, ežerų ir kitų vandens telkinių.
  4. Drenažiniai siurbliai. Skirti pumpuoti nešvarų vandenį su smėlio, dumblo priemaišomis, lapais bei kitomis smulkiomis šiukšlėmis. Toks siurblys tiks laistyti daržą, o vandenį galima siurbti iš artimiausio griovio ar tvenkinio. Pagrindinė tokio siurblio paskirtis – išpumpuoti nešvarų vandenį iš rūsio ar kitų panašių vietų, kuriose jis kaupiasi.
  5. Fekaliniai siurbliai. Skirti pumpuoti nešvarų vandenį iš kanalizacijos su smėlio, dumblo priemaišomis, medžio atplaišomis bei kitomis smulkiomis šiukšlėmis.
  6. Giluminiai vandens siurbliai. Skirti švaraus vandens su nedideliu priemaišų kiekiu pakėlimui iš vandens gręžinių ir šulinių. Giluminis siurblys – tai variklis, sujungtas su turbina. Tam, kad giluminis vandens siurblys automatiškai palaikytų vandens slėgį sistemoje, reikalingas išsiplėtimo bakas ir slėgio relė.
  7. Benzininiai vandens siurbliai. Tinka švaraus ir nešvaraus vandens išpumpavimui. Privalumas – nereikalingas elektros energijos lizdas.
Idėjos ir patarimai
Sekantis įrašas
VANDENS FILTRAI

Palikite komentarą

*
*
*