NAUJO VONIOS KAMBARIO PLANAVIMAS

NAUJO VONIOS KAMBARIO PLANAVIMAS

Planuodami naujus vonios kambarius ir rekonstruodami esamus, turite įvertinti visas savybes, kurių tikitės iš vonios kambario, atsižvelgdami į ergonomiką, funkcionalumą ir praktiškumą.

Minimali erdvė

Vonios kambaryje jausitės patogiai, jei žinosite, jog čia turi būti pakankamai erdvės, kad, nusiprausę po dušu, galėtumėte patogiai nusišluostyti, išlipti iš vonios arba išsivalyti dantis virš praustuvo.

Ką pageidaujate turėti vonios kambaryje?

Vonios rekonstrukcija dažnai reiškia sprendimą dešimčiai metų arba visam gyvenimui. Pokyčiai, kuriuos atliksite, gali būti pakankamai radikalūs. Todėl, prieš pradėdami griauti ar statyti sienas, rinktis vonios įrangą, nesvarbu, ar tai vonia, dušo kabina, praustuvas, spintelės, vandens maišytuvas, šildymo sistema ar rankšluosčių džiovintuvas, užduokite sau keletą esminių klausimų ir pabandykite į juos atsakyti:

  1. Kiek žmonių naudosis vonios kambariu? Nors visi šeimos nariai nebus čia vienu metu, reikia atsižvelgti, ar pakanka erdvės. Taip pat pasirinkti tokius vonios baldus ir įrangą, kad vonios kambarys tiktų visai šeimai, bet kiekvienas turėtų vietą savo rankšluosčiui ir higienos reikmenims. Jei Jūsų šeimoje yra daugiau narių, geriausias sprendimas – du praustuvai. Atitinkamai bus ir daugiau vietos susidėti savo higienos reikmenis.
  2. Norėtumėte vonios kambaryje turėti skalbyklę? O gal galite ją perkelti į kitą vietą? Taip pat, kaip vonioje, skalbyklę įprasta statyti virtuvėje arba koridoriuje. Apsvarstykite ir šią galimybę. Tada vonios kambaryje liks daugiau erdvės spintelei, skalbinių dėžei arba voniai ir dušo kabinai.
  3. Norėtumėte sujungti tualetą su vonia ar Jums labiau priimtinos dvi atskiros patalpos? Jei namuose gyvena daugiau nei du asmenys, esant galimybei, vonią ir tualetą geriau atskirti. Taip šeimos gyvenimas taps patogesnis, o vonios kambaryje bus daugiau vietos.
  4. Ar vonios kambarys pakankamai didelis, kad jame tilptų viskas, ko reikia? Be kokių daiktų neišsiverstumėte vonios kambaryje? Kas jame būtinai privalo būti? Ir, atvirkščiai, ko atsisakytumėte dėl vonios kambario funkcionalumo?

  Kaip išspręsti erdvės trūkumo problemą? Jei nėra tiek vietos, kiek norėtumėte, visada galima rasti sprendimą:

  1. Pirmiausia, išsiaiškinkite, ar negalėtumėte vonios kambario praplėsti didelio ir tamsaus koridoriaus arba šalia esančios gyvenamosios erdvės sąskaita.
  2. Vonios kambarį galite vizualiai padidinti pasirinkdami tinkamas medžiagas, spalvas ir apdailą. Patalpa atrodys erdvesnė, jei bus išklijuota mažo formato plytelėmis, o stačiakampio formos plyteles geriau kloti išilgai. Patalpai erdvės suteiks ir didelis veidrodis.
  3. Vonios kambario erdvę taip pat didina ir dienos šviesa. Ne kiekvienoje vonioje yra langas, todėl pravartu dienos šviesą pakeisti tinkamu dirbtiniu apšvietimu.

Idėjos ir patarimai
Ankstesnis įrašas
STATYBINIAI MIŠINIAI
Sekantis įrašas
CIRKULIACINIAI SIURBLIAI

Palikite komentarą

*
*
*