KOKYBIŠKI IR ŠILTI LANGAI. KAIP TOKIUS IŠSIRINKTI?

KOKYBIŠKI IR ŠILTI LANGAI. KAIP TOKIUS IŠSIRINKTI?

Langai – ilgalaikė investicija, todėl prieš priimant lemiamą sprendimą reikia gerai apgalvoti, kokie langai geriausiai tiks jūsų namams. Langai turi idealiai derėti prie jūsų namų interjero, būti šilti, energetiškai efektyvūs ir, be abejo, tarnauti ilgus metus.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš įsigyjant langus?

  • Lango profilis. Rekomenduojama atsižvelgti į profilio gamintoją, turimus sertifikatus, suteikiamas garantijas.
  • Stiklo paketas. Pasirinkite iš dviejų arba trijų stiklų. Lango su dviejų stiklų stiklo paketu šilumos laidumas 1,3 W/m2K; trijų stiklų – gali būti nuo 1 iki 0,77 W/m2K.
  • Metalo storis profilyje. Gaminiuose esantis metalo profilis turi būti pagamintas iš nerūdijančio plieno, kuris sustiprina plastiko profilį.
  • Varstymo būdai. Rekomenduojama, jog langas turėtų keletą atidarymo padėčių, leidžiančių į patalpas patekti šviežiam orui nepatiriant šilumos nuostolių.
  • Ekologiškumas. Kokybiški langai turi būti ekologiški, nekenksmingi aplinkai; plastikiniai profiliai – pagaminti nenaudojant švino.
  • Sertifikatai ir garantija. Rekomenduojama rinktis ilgametę gamybos patirtį turinčią bendrovę, kuri gaminiams ir atliktiems darbams suteikia garantijas, o jų kokybę patvirtina reikalingais sertifikatais bei atitikties deklaracijomis.

  Klaidos, kurios gali brangiai kainuoti

Kad ir kaip viliojančiai atrodytų maža langų kaina, neapsigaukite. Dažniausiai tokiems langams naudojamos pigios, nekokybiškos, neaiškios kilmės žaliavos, kurios netinka Lietuvos klimatui. Iš tokių žaliavų pagaminti langai, veikiami karšto ir šalto oro, gali deformuotis, prarasti sandarumą, tapti sunkiai varstomais ir reikalauti remonto.

Langus jau išsirinkote? Nepamirškite pasidomėti apie jų montavimą. Net ir iš geriausio profilio pagaminti langai nebus sandarūs ir šilti, jeigu bus sumontuoti naudojant nekokybiškas medžiagas ir technologijas.

Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*