INTERJERO SPALVŲ GALIA SAVIJAUTAI

Tiems, kas įsikūrinėja ar remontuoja būstą, prieš renkantis interjero spalvas, siūlome ne vien vadovautis „patinka-nepatinka“ principu, bet ir atkreipti dėmesį į spalvų galią. Jos gali daug ir turi reikšmingos įtakos mūsų nuotaikai bei savijautai.

Štai raudona spalva sužadina energiją, todėl puikiai tiks darbo kambaryje, virtuvėje ar valgomajame, taip skatindama bendrauti.

Priešingai pastelinės spalvos – tikri raminamieji: šiomis spalvomis vyraujančioje patalpoje jausitės ramesni, labiau atsipalaidavę. Neutralias pastelines spalvas drąsiai rinkitės miegamajame.

[gallery size="medium" columns="2" ids="1538,1539"]

Geltona spalva žadina apetitą, todėl interjero dizaineriai ypač siūlo šią spalvą mažu apetitu besiskundžiančių vaikučių kambaryje. Be to, geltona asocijuojasi su saule, gera nuotaika ir linksmumu!

[gallery columns="2" size="medium" ids="1540,1541"]

Štai žalia spalva turi kone stipriausią raminamąjį poveikį. Ji atpalaiduoja, nuramina, todėl gali būti naudojama kaip pagrindinė būsto spalva. Pavyzdžiui, žalia spalva pasipuošusi svetainė sukuria šilumos ir jaukumo kampelį.

Mėlyna, kaip ir žalia, laikoma pasyvia spalva, todėl tinka tiek miegamajame, tiek vonios kambaryje. Tiesa,  rinkdamiesi šią spalvą nepamirškite, kad prie jos privalu derinti šiltas baldų spalvas, aksesuarus. Kitu atveju, mėlyna gali virsti šalta ir kiek niūroka spalva.

[gallery columns="2" size="medium" ids="1543,1544"]
Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*