ROŽĖS

ROŽĖS

Rožė – gėlių karalienė, tad ir elgtis su ja reikia kaip su karaliene.

Kad patenkintų savo lūkesčius kiekvienam klientui svarbu žinoti kaip tinkamai išsirinkti rožes.

Pirmas dalykas į kurį derėtų atkreipti dėmesį– norimas rožių aukštis.

Populiariausios apie 1 m aukščio rožės gali būti dviejų grupių  : arba arbatinės hibridinės  ( dar kitaip mes jas vadiname dižiažiedėmis) arba floribundines – mūsų vadinamos daugiažiedėmis.

Dar vienas labai svarbus dalykas, renkantis rožes - žiedo tipo pasirinkimas. Vieni  žmonės mėgsta tik klasikinės formos rožes, dideliais pavieniais žiedais, o kitiems reikia žiedų gausos ant krūmo.

Pirmoji grupė rožių žavi savo žiedų dydžiu, spalvomis, kvapu, galima skinti, tačiau krūmai nebūna labai platūs . Jie gražiai atrodo susodinti  įvairiaspalvėmis grupėmis, tačiau lepesni, nėra tokie atsparūs, kaip daugiažiedžių rožių krūmai.

Daugiažiedės rožės – labai populiarus pasirinkimas įrengiant rožynų grupes, pritaikant prie aplinkos. Šios rožės pasižymi ypač plačiais krūmais bei daugybe žiedų, susitelkusių dideliuose žiedynuose.  Žiedų formos pačios įvairiausios, būna tuščiavidurių , būna labai kvapnių.

Jeigu norima turėti krūmų aukštesnių nei 1 m , patariama sodinti parko rožes. Parduotuvėse galite rasti nemažai parko rožių rūšių, tačiau pastaruoju metu itin madingos rožės  bijūno formos žiedais.  Įvairių spalvų, dažniausiai kvapnios.  Žinoma, būna ir klasikinės formos ar net tuščiaviduriais žiedais pasidabinusių parko rožių.

Jei  yra  galimybė rožės krūmą auginti prie atramos, reiktų rinktis iš laipiojančių – vijoklinių grupės.  Tai rožės, kurių aukštis svyruoja nuo 1,5 iki 4 m., todėl vėl gi svarbu nuspręsti kuris variantas optimaliausiai įsikomponuotų numatytoje aplinkoje. Šioje grupėje taip pat yra didelis žiedų dydžių ir formų pasirinkimas.

Jei ieškoma rožės į alpinariumą, kapines ar šiaip žemaūgiui rožynui, galima rinktis iš besidriekiančių ar žemaūgių krūmų. Jų būna taip pat didelė įvairovė. Ypač į domios ir labai populiarios visiškai žeme šliaužiančios rožytės.

Dar viena ypatinga kiemo puošmena  - stiebinės rožės.  Ant erškėčio stiebo gali būti įskiepyta bet kuri rožė iš minėtų grupių. Todėl gali turėti įvairiausius žiedus ir lajos formą.  

Idėjos ir patarimai
Ankstesnis įrašas
PAGALBA RENKANTIS PRAUSTUVĄ
Sekantis įrašas
TAPETAI

Palikite komentarą

*
*
*