PASIDARYKITE PATYS: KABANTYS GĖLIŲ VAZONAI

Gėlių vazonai, statomi namuose ant palangės ar kieme ant grindinio, neretai užima daug vietos. Išeitis – vazoninių gėlių pakabos, tvirtinamos prie lubų ar sienos. Ar žinote, kaip jas pasigaminti? Dalinamės su Jumis keletu būdų.

Pirmasis būdas – itin nesudėtingas. Jums reikės: virvės, žirklių ir metalinio žiedo, prie kurio bus tvirtinama pakaba.

Virvę sukarpykite į 4 vienodo ilgio juostas. Juostų ilgį rinkitės pagal tai, kaip žemai norite, jog Jūsų gėlių vazonai kabėtų.

2 Keturias virvės juostas mazgu pritvirtinkite prie žiedo. Juostas atskirkite viena nuo kitos ir sujungę po dvi, tame pačiame ilgyje, užriškite po mazgą. Turite gauti keturis mazgus.

Tuomet, pirmos juostos vieną dalį mazgu tvirtinkite prie antrosios juostos dalies, o kitą pirmos juostos dalį mazgu tvirtinkite prie trečios juostos dalies. Tuomet, kitą antros juostos dalį mazgu tvirtinkite prie vienos ketvirtos juostos dalies, o likusią trečios juostos dalį – prie likusios ketvirtos juostos dalies. Turite gauti keturis mazgus.

3 Praskyrę juostas, į jų vidurį galite dėti vazoninę gėlę.

4 Antrasis būdas – taip pat nesudėtingas, tačiau Jums reikės papildimų priemonių: iš medžio išpjautų vienodo dydžio lentelių, virvės ir žirklių.

1

2 Klijais suklijuokite medines lenteles.

3

4 Kiekviename figūros kampe kilpos pagalba pritvirtinkite per pusę perlenktos virvės atkarpas.

5

6

8

Visų keturių virvės atkarpų galus suriškite į bendrą mazgą. Štai ir viskas - į figūros vidurį galite dėti vazononę gėlę ir kabinti kur tik širdis geidžia.

7

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*