VALOME DĖMES IŠ KILIMO

Žiemą daug laiko praleidžiame namuose, o tai neretai reiškia, jog velyvi pasisedėjimai su draugais taip pat nusikelia į namus. Tokiu atveju, tampa sunku išvengti nereikalingų dėmių ant baldų ir kilimų. Tarkime, ar žinote, kaip šalinti raudono vyno ar kavos dėmę nuo kilimo? Turime Jums keletą patarimų.

Visų pirma, ilgai nedelskite ir dėmę valykite iš karto. Jeigu ant kilimo buvo išpiltas vynas, kava ar kitas skystis, svarbu – švelniai sugerti skysčio perteklių. Tam patartina naudoti rankšluoštį, popierinę servetėlę ar kitą sausą ir švarų audinį. Vienas žinomiausių dėmių valiklių – namų gamybos tirpalas, kurį sudaro: 1 valgomasis šaukštas 9% acto ir stiklinė vandens.

Kavos dėmę nesunkiai išvalysite užpylę gazuoto vandens, kurį paskui nusausinkite servetėle. Gal kiek netikėtas, tačiau neretai naudojamas raudono vyno šalinimo būdas - baltuoju vynu. Principas toks pat: dėmę pašlakstykite baltuoju vynu, perteklių nusausinkite servetėle ir pavalykite kilimą sausomis putomis. Apskritai, dėmes patariama valyti putomis, o ne skystu valikliu, nes putose esantis deguonis geriau šalina nešvarumus.

Šokoladą nuo kilimo valyti reikia kuo greičiau, kol šokoladas dar neištirpo ir neįsigėrė į kilimo audinį. Dėmės valymui, visų pirma, pasitelkite neaštrų, švarų ir nedantytą peilį. Nugramdykite paviršiuje esantį šokolado sluoksnį.  Toliau šokolado dėmę galite valyti prieš tai minėtu namų gamybos tirpalu.

Kraujo dėmę nuo kilimo patariama valyti šaltu vandeniu, vašką – tualetiniu popieriumi ir popierine servetėle. Uždėkite juos ant vaško dėmės ir trumpam prispauskite karštą lygintuvą. Procedūrą galite pakartoti dar kartą.

Įsisenėjusių dėmių nepatariama valyti patiems. Kreipkitės į specialistus.

šokoladas

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*