ŪKINIO MUILO NAUDOJIMAS BUITYJE

Daugelio parduotuvių lentynose galima rasti neišvaizdžius ir nelabai maloniai kvepiančius paprastus ūkinius muilus, kurie nuo seno plačiai naudojami plaukų, nagų ir odos puoselėjimui. Ūkinis muilas yra visiškai natūralūs produktas, pagamintas iš natūralių, ekologiškai švarių medžiagų, augalinių ir gyvulinės kilmės riebalų, tad jis yra hipoalergiškas ir nekenksmingas. Vis gi ūkinis muilas gali būti kur kas geresnis pasirinkimas tvarkantis namų buityje lyginant su kitomis šiuolaikiškomis buityje naudojamomis valymo priemonėmis. Svarbu pasirinkti didesnį riebiųjų rūgščių kiekį procentais savo sudėtyje turintį ūkinį muilą: 70% ar daugiau. O šiame MOKI-VEŽI blogo įraše dalinamės keletą ūkinio muilo panaudojimo buityje būdais:

ūkinis muilas

  • Ūkinis muilasyra stipriai šarminis produktas, o tai reiškia, jog jis pasižymi antibakterinėmis savybės. Natūralus muilas ne tik lengvai pašalina maisto ar kitus nešvarumus nuo buityje naudojamų daiktų ir indų, tačiau jis taip pat dažnai naudojamas, kaip antisepktikas.
  • Ūkiniu muilu galima valyti plaukų šukas, šepečius ir net dantų valymo šepetėlius bei prausimosi kempines, nes jis pasižymi dezinfekavimo savybe. Ūkiniu muilu ištrynę minėtus gaminius, palikite juos bent porai valandų ir tada nuplaukite vandeniu.
  • Ūkinis muilas gali būti naudojamas ir drabužių skalbimui, ypatingai vilnonių drabužių. Išmuilintas ūkiniu muilu ir vėliau išplautas skalbimo mašinoje, vilnonis megztinis bus labai purus ir minkštas. Taip pat galima naudoti rūbų ir vaikiškos patalynės skalbimui.
  • Iš ūkinio muilo nesudėtinga pasidaryti ir skalbimo miltelius. Tam jums reikės: ūkinio muilo, valgomosios sodos ir verdančio vandens.
  • Ūkinis muilas yra nepakeičiamas sodininkų pagalbininkas, nes su juo galime plauti bet kokius paviršius ir reikmenis. O muilinas vanduo padeda kovoti su įvairias sodo ir daržo kenkėjais.
  • Po skalbimo muilinu vandeniu galima laistyti kambarinius augalus – tai jiems nepakenks.
Tiesa, nepamirškite, kad ir ūkinis muilas turi neigiamų savybių, tad naudokite jį su saiku.
Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*