KLIJUOJAME PLYTELES

Norint, kad plytelių klijavimas vyktų sklandžiai, reiktų atsižvelgti į įvairias aplinkybes bei žinoti aktualiausią informaciją – ar klijuosite ant stabilaus pagrindo, koks bus eksploatavimo intensyvumas ir pan.

Rekomenduojama nusipirkti maždaug 10 % daugiau plytelių, nei klijuojamas plotas – dėl įvairių priežasčių plyteles gali tekti keisti, tad atsargomis geriausia pasirūpinti iš anksto.

Klijuoti plyteles galima įvairiomis priemonėmis – klijais, specialiais mišiniais ar skiediniais. Renkantis klijavimo priemones, būtina žinoti plytelių matmenis, įgeriamumą, atsparumą šalčiui bei tipą.

Prieš klijuojant plyteles įsitikinkite, kad paviršius yra lygus – kitu atveju plytelėms gresia deformacijos.

Jei klijuosite sienas, pradėkite nuo apatinės, arčiausiai kampo esančios plytelės, o jei grindis – nuo esančios tolimiausiame kampe.

Tam, kad būtų išlaikyti vienodi plytelių tarpai, naudokite plastikinius kryžiukus – jie įspraudžiami tarp plytelių į tarpus arba į kampus.

Būtinai laikykitės klijų gamintojo rekomendacijų dėl plytelių tipo – tai padės plytelėms laikytis tvirčiau.

Taip pat, pasirūpinkite, kad klijuojama masė nebūtų per sausa, nes plytelės gali netinkamai prikibti.

Dažniausiai klijai veikia ne ilgiau 30 minučių, tad stenkitės neištepti pernelyg didelio ploto.

Išklojus plyteles geriausia kelias dienas jas palikti pilnai sustingti. O po statybinio skiedinio panaudojimo įrankius rekomenduojama nuplauti specialiu skysčiu.

plytelės

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai
Sekantis įrašas
VALOME LANGUS

Palikite komentarą

*
*
*