Data: 2016 sausio 26
RENKAMĖS DULKIŲ SIURBLĮ
Orams keičiantis minimaliai, namuose vis dar norime šilumos, todėl neretai patiesiame kilimą, kurio priežiūrai yra būtini dulkių siurbliai. Kokį dulkių siurblį rinktis, kad ne tik kilimas, tačiau ir grindys ilgiau išliktų nepakitusiomis?
Skaityti daugiau
RENKAMĖS LAUKO DURIS
Namams svarbu ne tik sandarūs langai, tačiau ir šilumą namuose saugančios lauko durys, kurios atlaikytų žvarbios žiemos vėjo gūsius ar net vėsesnes nei įprastai vasaras. Lauko durys dažniausiai gaminamos iš plastiko, aliuminio, plieno, klijuotos medienos arba stiklo pluošto. Kokios medžiagos lauko duris rinktis?
Skaityti daugiau
ŽIDINIŲ APDAILA
Kai orai už lango vis dar vėsūs, daug laiko praleidžiame namuose, o vakarai su šeima prie židinio, gurkšnojant karštą arbatą – vieni nuostabiausių. Vis tik, kiekvienas turime savo tobulo vakaro viziją, kurioje svarbų vaidmenį atlieka ir kambario interjeras. Židinys gali tapti tiek modernaus, tiek klasikinio interjero puošmena, svarbu – tinkama jo apdaila.
Skaityti daugiau
KOVA SU PELĖSIU
Regis, kad gyventi netrukdo, bet akis vis tiek bado, o ir ilgalaikis poveikis organizmui plika akimi nematomas, bet kenksmingas. Kas tai? O gi drėgnų patalpų palydovas – pelėsis. Dažnai užsiveisus pelėsiui nuleidžiame rankas, nes vis nepavyksta jo išnaikinti. Visgi, mokslininkų atliki tyrimai rodo, kad pelėsiniai grybai augdami išskiria nuodingas medžiagas – mikotoksinus, kurie labai kenkia žmogaus sveikatai. Šiame MOKI-VEŽI blogo įraše rasite keletą praktinių patarimų ir prevencinių priemonių, kurie padės kovoto su šia nemalonia sienų puošmena.
Skaityti daugiau
CITRINA IR JOS NAUDOJIMAS BUITYJE
Sultingos, aromatingos ir rūgščios citrinos ne tik prideda skonio saldiems bei pikantiškiems patiekalams, bet ir gali būti nepakeičiamu pagalbininku švarinant namus. Ar žinote, jog citrina gali puikiai atstoti chemikalus buityje?
Skaityti daugiau
RENKAMĖS KILIMĄ
Kilimas kambariui suteikia labai daug jaukumo iš šilumos. Ne veltui,  tretas būstas išsiverčia be šios grindų puošmenos. Kaip išsirinkti tinkamiausią iš tokios didelės įvairovės? Pagrindinių kilimų pluoštų tipų privalumai ir trūkumai:
Skaityti daugiau
KLOJAME PARKETĄ PATYS
Parketas - lengvai prižiūrima ir praktiška grindų danga, todėl, mėgstama daugelio. Vis tik, parketo klojimas – atsakingas ir didelio kruopštumo reikalaujantis darbas. Tad, siūlome kelis vertingus ir praktiškus patarimus:
Skaityti daugiau
NATŪRALIOS MEDIENOS LUKŠTAI IR JŲ NAUDOJIMAS VIDAUS APDAILOJE
Medis vidaus apdailoje naudojamas seniai, tačiau vienas didžiausių pokyčių yra susijęs su medienos panaudojimu modernaus interjero kūrime. Šiuo klausimu, svarbiu kriterijumi tampa ne tik teigiamos medžio savybės, kaip natūralumas ar ekologiškumas, tačiau ir vizualinė jo išraiška. Kuriant modernų interjerą dažnai naudojami natūralios medienos lukštai.
Skaityti daugiau
LANGŲ RASOJIMAS IR KAIP TO IŠVENGTI
Langų rasojimas – problema, su kuria tenka susidurti ne vienam. Varvantis vanduo ir pablogėjęs matomumas – tai ženklai, jog reikia imtis atinkamų priemonių. Kokios priežastys tai sąlygoja ir kokie veiksmingiausi kovos su rasojimu būdai?
Skaityti daugiau