KURIAME TOBULĄ SVETAINĖS APŠVIETIMĄ

Svetainė – vieta, kur su šeima praleidžiame daugiausiai laiko, tad šiai erdvei reikalingas jaukus bei šiltas apšvietimas. Kad kiekvienas šeimos narys svetainėje jaustųsi puikiai, reikia priimti skirtingus, bet tarpusavyje derančius apšvietimo sprendimus. Keli patarimai, kaip juos įgyvendinti:

Išnaudokite erdvės funkcionalumą. Vis dažniau svetainės sujungiamos su virtuve bei koridoriumi, o šias zonas patogu atskirti taikant skirtingą apšvietimą: svetainėje ramesnį, kitose erdvėse – intensyvesnį. Apšvietus visas erdves vienodai, jokio efekto nebus.

Stenkitės apšvietimą pritaikyti prie patalpoje esančių baldų bei kitų daiktų. Taip išlaikysite harmoniją patalpoje.

Tinkamiausia erdvė stalinėms lempoms – kambario kampai. Tuo tarpu masyvūs ir stiprūs šviestuvai paprastai būna svetainės centre.

• Ten, kur yra galimybė, naudokite reguliuojamus šviesos šaltinius. Tai yra ypač praktiška – tiek pagal paros metą, tiek pagal nuotaiką galima pasirinkti tokį apšvietimo stiprumą, kokio tuo metu pageidaujate.

Kiekybė ne visada reiškia kokybę. Ypač kalbant apie sieninį apšvietimą – kartais užtenka vieno šviestuvo sukurti komfortabiliai aplinkai. Tačiau toks šviestuvas turėtų būti tik virš nejudinamų baldų – tada efektas bus didžiausias.

• Kiekviena svetainė yra unikali savo išplanavimu, baldų stiliumi ir skaičiumi bei savitomis interjero detalėmis. Todėl tam, kad išvengtumėte galimų klaidų, rekomenduojama pasitarti su interjero specialistais.

Tinkamai suderinta šviesa padės Jums jaustis komfortabiliau pagrindinėje savo namų erdvėje.

svetainė

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*