PASIDARYK PATS: NAMŲ VALYMO PRIEMONĖS

PASIDARYK PATS: NAMŲ VALYMO PRIEMONĖS

Mūsų kasdienybėje – vis daugiau dėmesio viskam, kas natūralu: pradedant nuo maisto produktų, baigiant namų švaros, priežiūros priemonėmis. Ar žinojote, kad daugelį buitinės chemijos produktų galite pakeisti sveikomis, organizmui, kvėpavimo takams nekenksmingomis alternatyvomis tiesiai iš jūsų virtuvės spintelės? Actas, soda, citrina ir daugelis kitų kiekvienuose namuose randamų produktų – ne ką prastesni kovotojai su blogu kvapu, dulkėmis ir nešvarumais!

Štai keletas mūsų mėgstamiausių, jau išbandytų ir veiksmingų patarimų, kuriuos jums paruošė MOKI-VEŽI specialistai:

Glicerinas

Ankstesniame blogo įraše jau pasakojome, koks jis šaunus pagalbininkas kovojant su dulkėmis namuose – gliceriną naudoja net muziejai ir prabangiausi viešbučiai! Skaitykite čia.

Citrina

Tai viena stipriausių maistinių rūgščių, kuri ypač efektyviai kovoja su kiekvienuose namuose esančiomis bakterijomis. Perpjautą citriną naudokite kalkių nuosėdoms valyti arba jos puselę dėkite į šaldytuvą: citrina „sutrauks“ visus blogus kvapus.

Pusiau perpjauta citrina puikiai nuvalo ir pjaustymo lentelę. Ją pakaks ištrinti perpjauta citrina ir palaikyti kelias minutes. Vėliau lentelę nuskalaukite po šiltu vandeniu.

Actas

Ketvirtadalis puodelio acto, tiek pat – ūkinio muilo ir pusė stiklinės vandens: tai puikus mišinys vonios, virtuvės kriauklėms, kranui ar dušo kabinai valyti.

Sumaišius actą su šiltu vandeniu bei mėgstamu eterinio aliejaus kvapu, turėsite puikų purškiklį kasdieniam įvairių paviršių valymui.

O, štai, naudodami vien tik actą, lengvai pašalinsite kavos ar arbatos dėmes, kurios neretai „papuošia“ jūsų puodelius.

Valgomoji soda

Sienų plyteles vonioje ar virtuvėje lengvai nuvalysite sodos, citrinos ir šilto vandens mišiniu. Rekomenduojamos proporcijos:

  • Pusė puodelio sodos;
  • Vienos citrinos sultys;
  • Šilto vandens kibiras;

Garstyčių milteliai

Ar žinojote, kad jie – puiki priemonė kovoje su riebalais? Į riebalais pasidengusį indą įberkite šiek tiek garstyčių miltelių ir įpilkite šilto vandens: po akimirkos indą išplausite be jokio vargo.

Pemza

Gerai šiltame vandenyje pamirkyta pemza lengvai išvalys unitazą.

Visgi, jei labiausiai pasitikite profesionaliomis priemonėmis, valymo priemonių bei buitinės chemijos rasite artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje. Nepamirškite pasinaudoti vis naujomis akcijomis!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*