NAMAI BE DULKIŲ – VIENOS NEĮPRASTOS PRIEMONĖS PAGALBA

NAMAI BE DULKIŲ – VIENOS NEĮPRASTOS PRIEMONĖS PAGALBA

Tie, kam tenka tvarkyti namus, o ypač didelės kvadratūros būstus žino, koks kartais bejėgiškumo jausmas aplanko, kuomet net ir po ilgų valandų tvarkymosi dulkės akimirksniu vis iš kažkur atsiranda. Šluostės paviršius nuo dulkių nuvalo tam kartui, tačiau netrukus jos ir vėl sugrįžta.

Nedaugelis žino, kad namų ūkyje valant dulkes (ir ne tik) gali pasitarnauti vienas kosmetologijoje, kulinarijoje ar medicinoje naudojamas ingredientas – glicerinas. Kaip jį panaudoti namuose praktiškai?

Glicerinas – priemonė nuo dulkių

Jei, kaip ir minėjome prieš tai, nuolatos erzina žaibiškai namuose besikaupiančios dulkės, į pagalbą pasitelkite gliceriną. Suvilgykite vatos gabalėlį ar šluostę glicerinu bei juo ištrinkite lakuotus baldų paviršius. Šį būdą kovoje prieš dulkes neretai naudoja viešbučiai ir net muziejai – laiko patikrinta ir labai veiksminga gudrybė!

Spindintys veidrodžiai

Kiek kartų net ir nuvalius veidrodžius ant jų lieka maži, vos matomi pūkeliai, dulkės? Jiems valyti pasitelkite gliceriną, kuris uždės tarsi nematomą plėvelę ir dulkės ant veidrodžio nebesikaups.

Blizgios grindys

Gliceriną galite panaudoti ir plaunant grindis. Jei jūsų būste sudėta laminuota danga, ją plaunant į vandenį įlašinkite kelis glicerino lašus – grindys žvilgės it naujos. Tinka ir lentynoms ar kitiems laminato baldams valyti.

Puikus dėmių išėmėjas

Negana to, glicerinas lengvai išima tas dėmes, kurių nesugeba išvalyti įprasti skalbikliai. Uogų, gėrimų ar maisto dėmes akimirksniu pašalinsite glicerino užlašinant tiesiai ant ištepto audinio. Vėliau drabužį perskalaukite pasūdytu vandeniu.

Glicerino nauda odai

Dažnai dirbantys fizinį darbą skundžiasi išsausėjusia, pleiskanojančia, suragėjusia rankų oda. Įlašinkite kelis glicerino lašus į rankų kremą ir juo periodiškai įtrinkite rankas – sausų rankų pojūtis jūsų nebekamuos!

Perskaičius šį įrašą aplankė noras imtis namų ruošos darbų? Pasinaudokite ir kitais mūsų specialistų patarimais, pavyzdžiui, apie teisingą langų valymą ar blogo kvapo namuose pašalinimą

Iki susitikimo artimiausioje MOKI-VEŽI!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*