10 NETIKĖTŲ BŪDŲ, KUR BUITYJE PANAUDOTI DRUSKĄ!

10 NETIKĖTŲ BŪDŲ, KUR BUITYJE PANAUDOTI DRUSKĄ!

Žinome, kad mūsų blogo skaitytojai mėgsta itin praktiškus ir netikėtus patarimus, kaip palengvinti buities darbus. Ankstesniuose blogo įrašuose jau pasakojome, kaip netikėtose situacijose namuose gali pasitarnauti folija ar sode bei darže – valgomoji soda. Šiame įraše dalinamės kasdienėmis situacijomis ir jų sprendimo būdais į pagalbą pasitelkiant… druską!

ANT ŽEMĖS NUKRITO KIAUŠINIS?

Dužus kiaušiniui neskubėkite šveisti „avarijos“ vietos – užtruksite kur kas ilgiau nei panaudodami druską. Toje vietoje, kur dužo kiaušinis, gausiai užberkite valgomosios druskos ir luktelėkite bent 10 minučių: druska „sutrauks“ kiaušinį ir jį bus lengva išvalyti.

PUODAMS PRIDEGUS

Pridegusius puodus taip pat lengvai išvalysite druskos pagalba. Tiesiog į pažeisto puodo dugną įberkite druskos ir įpilkite karšto vandens: po pusvalandžio valykite, kaip įprasta.

MEDINEI PJAUSTYMO LENTAI VALYTI

Ne paslaptis, kad medinės pjaustymo lentos negalima dėti į indaplovę, o plaunant rankomis nepasišalina visi nešvarumai. Šioje situacijoje ir vėl padės druska. Ji, drauge su citrinos sultimis bei karštu vandeniu, ne tik puikiai nušveis pjaustymo lentelę, bet ir dezinfekuos jos paviršių.

ATSIRADUS PELĖSIUI...

Pelėsis drabužiuose, patalynėje ar vonios rankšluosčiuose – ne pats maloniausias svečias. Jo dėmes bei kvapą iš audinių lengvai pašalinsite dėmes įtrindami druskos bei citrinos mišiniu. Įtrynus, audinius palikite lauke ant saulės išdžiūti, o vėliau išplaukite, kaip įprastai.

UŽSIKIMŠUS VONIOS AR VIRTUVĖS KRIAUKLEI

Tai – itin dažna situacija, pasitaikanti buityje. Šią problemą kaipmat išspręsite į pagalbą pasitelkę druskos ir sodos mišinį. Lygiomis dalimis (1/4 stiklinės) sumaišykite druską su valgomąja soda ir mišinį suberkite į kriauklę. Tuomet įpilkite ir šiek tiek acto. Po 15-20 minučių kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu ir vualia – kriauklė bus atkimšta!

INDAMS PLAUTI

Nenorite naudoti įprasto indų ploviklio, kuriuose įprastai gausu kvapiklių ir kt. medžiagų? Kasdieniam indų plovimui puikiai tiks druskos ir sodos mišinys!

PUODELIAMS VALYTI

Puodeliai pagelto nuo kavos ar arbatos? Šias vietas patrinkite kempinėle su druska. Gelsvumas dings akimirksniu.

LYGINTUVUI VALYTI

Druska šioje situacijoje – tikras stebuklas. Karštą lygintuvą braukite per vaškinį popierių, pabarstytą druska, ir lygintuve esantys nešvarumai (kalkės, dulkės ir t.t.) akimirksniu išsivalys.

KAD SKINTOS GĖLĖS DŽIUGINTŲ ILGIAU

Į vazą su vandeniu įberkite šiek tiek druskos ir merkite skintas gėles: jos savo grožiu jus džiugins kur kas ilgesnį laiką.

PIKTŽOLĖS DYGSTA PIEVELĖJE?

Berkite druską. Jos pagalba piktžolių atsikratysite lengvai ir greitai!

Nors druska – tikra pagalbininkė, yra situacijų, kuomet prireikia tikrai veiksmingų priemonių. Namų apyvokos prekių, buitinės chemijos ir kitų prekių ieškokite artimiausioje MOKI-VEŽI.

Žinote daugiau būdų, kaip išmoningai panaudoti druską buityje? Pasidalinkite su mūsų sekėjais MOKI-VEŽI Facebook paskyroje.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*