SENŲ MEDINIŲ GRINDŲ KEITIMAS NAUJOMIS

SENŲ MEDINIŲ GRINDŲ KEITIMAS NAUJOMIS

Nusprendėte atnaujinti medines būsto grindis? O gal senosios taip nusidėvėjo, kad jas reikia žūtbūt pakeisti? Šiame MOKI-VEŽI blogo įraše specialistai pataria, į ką svarbu atkreipti dėmesį prieš imantis šios užduoties. Kviečiame susipažinti su jais, o plataus grindų dangos asortimento ieškoti MOKI-VEŽI: čia laukia ir kaskart nauji pasiūlymai!

ĮVERTINKITE GRINDŲ BŪKLĘ

Dar prieš kategoriškai nusprendžiant pakeisti medinių grindų dangą, įvertinkite jos būklę: laiku pastebėjus grindų nusidėvėjimą ir kitas problemas, gali užtekti tik jas atnaujinti.

Jei medinės būsto grindys – tik subraižytos ar minimaliai nusidėvėjusios, pakaks jas ypač gerai nuvalyti ir padengti nauju impregnanto sluoksniu arba jas nuvaškuoti. Tai daug išlaidų bei jėgų nereikalaujantis darbas, tačiau rezultatas – it naujų grindų išvaizda.

PATARIMAS: apsauginį sluoksnį pradėkite tepti nuo tos kambario vietos, kur šviečia saulė. Taip laiku pastebėsite klaidas ir galėsite jas ištaisyti.

GAL PAKAKS RESTAURACIJOS?

Jei medinės grindų dangos būklė nėra kritinė arba jos nenorite keisti dėl interjero sprendimų, grindų atnaujinimui gali užtekti restauracijos. Tiesa, tai daugiau laiko bei pastangų reikalaujanti užduotis, kurios metu kurį laiką namuose netruks ir dulkių. Būtent todėl, šią užduotį siūlome atlikti tuomet, kai imsitės kitų remonto darbų.

JEI GRINDIS REIKIA KEISTI

Pastebėjus, kad grindų būklė jau kaip mat nusidėvėjusi, jas verta pakeisti. O jei grindys ne kartą buvo atnaujinamos, restauruojamos, jų keitimas – vienintelė išeitis.

Keičiant grindis naujomis, MOKI-VEŽI specialistai senąją dangą rekomenduoja išimti, išlyginti, sutvarkyti paviršių ir tik tuomet imtis naujų grindų klojimo.

Visgi, naujas grindis norite dėti ant senųjų? Būtinai išlyginkite senas grindis tam naudojant paklotą arba specialią plokštę. Naują dangą klokite tik tuomet, kai senų grindų paviršius bus lygut lygutėlis.

Taip pat atminkite, kad prieš dedant naują dangą ant senų būsto grindų, svarbu pašalinti pastarųjų girgždėjimo priežastis, kitu atveju, tai vėliau sukels nepatogumų ir bus sunku ištaisyti klaidą. Grindų girgždėjimą galite sumažinti senas grindų lentas suveržus medvaržčiais.

Mūsų bloge rasite daugybę patarimų apie grindų dangą: kokią rinktis, atsižvelgiant į gyvenimo būdą, vinilinės dangos privalumus arba, kaip atnaujinti patiems senas medines grindis. Linkime lengvų apdailos darbų ir Jus džiuginančių rezultatų!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*