VINILINĖS GRINDYS: KODĖL RINKTIS JAS?

VINILINĖS GRINDYS: KODĖL RINKTIS JAS?

Šiame blogo įraše MOKI-VEŽI specialistai nori Jums papasakoti apie vinilines grindis. Dažnas, nusprendus atnaujinti namų grindis, pasiklysta tarp siūlomos dangos asortimento: šiandien rinkoje gausu įvairiausių variantų, naujovių bei technologijų.

Ir, nors vinilinės grindys skaičiuoja vos keliasdešimt metų rinkoje, jos jau spėjo tapti vienu populiariausių pasirinkimų tiek visuomeninėse, tiek ir gyvenamosiose patalpose.

MOKI-VEŽI parduotuvėse rasite platų vinilinės dangos asortimentą kiekvieno skoniui bei poreikiams – nepamirškite pasinaudoti nuolat vykstančiomis mūsų akcijomis. O dabar – susipažinkite su MOKI-VEŽI specialistų parengta vinilinės grindų dangos apžvalga.

Daugiau naudingų patarimų visuomet rasite mūsų Facebook paskyroje.

Paprastai ir aiškiai: kas yra vinilinė grindų danga?

Vandeniui atspari ir ypač tvirta daugiasluoksnė grindų danga, kurios pagrindas – polinivilchloridas (geriau žinomas, kaip PVC). Būtent šis pagrindas apsaugo grindų dangą nuo baldų, avalynės ir kitų įspaudų ir yra atsakingas už dangos tvirtumą. Be šio, vinilinė grindų danga privalo turėti ir dekoratyvinį, už išvaizdą atsakingą sluoksnį, bei specialų apsauginį sluoksnį, kuris užtikrina lengvą priežiūrą bei dangos ilgaamžiškumą (grindys mažiau dėvisi).

Visgi, didžiausias vinilinės grindų dangos privalumas – neribotos dizaino galimybės. Dėl itin inovatyvaus gamybos sprendimo, šios grindys gali imituoti pačias įvairiausias medienos, akmens, betono ir kitas tekstūras. Būtent dėl šios savybės vinilinė grindų danga – ypač mėgstamas pasirinkimas atnaujinant namų grindis.

Be neribotų dizaino galimybių, vinilinė grindų danga siūlo rinktis ir norimą blizgumo lygį: nuo visiškai matinių, iki blizgių.

Išsirinkus norimą vinilinių grindų modelį, atkreipkite dėmesį į jų montavimo būdą. Jų yra du: klijuojama (klijų pagalba ant lygaus paviršiaus) arba su užraktu (click), kuomet viena lenta sujungiama su kita. Pastarojo tipo grindų dangą lengvai galėsite iškloti patys!

Toliau – populiariausios vinilinės (PVC) dangos rūšys, kurių asortimentą rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse:

Rigid – viena naujesnių vinilinės grindų dangus rūšių, kurios pagrindinis privalumas – žymiai tvirtesnis pagrindas. Dar skirstomas į Stone Polymer Composite (SPC) – kalkakmenio, vinilo ir jungiamųjų priedų mišinys, bei Wood Plastic Composite (WPC) – medžio dulkių, vinilo ir papildomų priedų mišinys. SPC dangos plokštės pagamintos iš akmens ir plastmasės mišinio, todėl plokštė yra kur kas tvirtesnė, atlaiko žymiai didesnius svorius ir ilgainiui beveik nesideformuoja. Jei po šia danga įrengsite šildymą, šiluma geriau prasiskverbs. Be to, SPC danga kur kas atsparesnė UV spinduliams.

Luxury Vinyl Tile (LVT) – įprasta, klasikinė vinilinė danga, kurios privalumas – dizaino galimybių įvairovė. Pavyzdžiui, šių grindų paviršius gali tobulai atitikti medienos faktūrą, tad atskirti, kad tai vinilinė grindų danga galės tik įgūdusio meistro akis. Be kita ko, LVT grindys yra elastingesnės, tad šia danga malonu vaikščioti. Įsidėmėkite, kad pasirinkus LVT dangą, jai iškloti reikalingas ypač lygus paviršius. Jei grindų klojimo paviršius nelygus, geriau rinktis Rigid kategorijos grindis.

Vinilinės grindų dangos privalumai

  • Atsparumas vandeniui: būtent dėl to vinilinė grindų danga puikiai tiks virtuvėje ar vonios kambaryje.
  • Yra tylios: ši grindų danga „sugeria“ triukšmą bei slopina žingsnių garsą.
  • Ilgas tarnavimas: ši grindų danga yra atspari dėvėjimuisi (apsauginio sluoksnio dėka), tad gerai prižiūrint, ji gali tarnauti net 20-25 metus.
  • Šiltos, nepralaidžios šalčiui.
  • Tvirtos: sunkiai deformuojasi esant net ir didesnei apkrovai.
  • Neslidus paviršius: būtent dėl to tiks namuose, kuriuose gyvena vaikai ar pagyvenę žmonės.
  • Lengva priežiūra: šios grindys netraukia dulkių, nesugeria drėgmės, o jų valymui tiks paprastas valiklis bei drėgna šluostė.
  • Antistatiškos: puikiai tinka biurų, ofisų grindų dangai.
  • Lengvas montavimas ir platus dizaino sprendimų asortimenas.

Gražių pokyčių!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*