SENOS MEDINĖS GRINDYS – IT NAUJOS: PATARIMAI

SENOS MEDINĖS GRINDYS – IT NAUJOS: PATARIMAI

Grindys – ta būsto dalis, ant kurios vyksta gyvenimas: nuo pirmųjų jūsų atžalos žingsnių, iki didžiausių keturkojo augintinio bėgimo maratonų, gimtadienio švenčių ar filmų vakarų patogiai įsitaisius čia pat, ant grindų. Nors teisingai parinkta grindų danga – ilgaamžis dalykas, tačiau bent „atšviežinti“ jas po ilgo naudojimo laiko reikėtų.

Ankstesniuose blogo įrašuose jau kalbėjome apie medinės terasos dangos priežiūrą, itin mažai priežiūros reikalaujančią PVC dangą, pasakojome ir apie grindų tipus pagal jūsų gyvenimo būdą. Na, o šiame blogo įraše pakalbėsime apie medines VIDAUS grindis ir jų atnaujinimą. Kaip pasiruošti jų nudažymui ir džiaugtis geru rezultatu? Kartais pakaks tik išsirinkti tinkamus dažus ir paskirti laisvą popietę grindų dangus perdažymui. Vualia!

Svarbiausia, tinkamai pasirinkti dažus. Grindis galite dažyti vandens pagrindo akriliniais (meistrų ypač rekomenduojami VIVACOLOR GREEN LINE FLOOR pusiau matiniai dažai grindims) arba epoksidiniais dažais. Įdėmiai įvertinkite, kokius dažus rinksitės: pavyzdžiui, akriliniai dažai idealiai tiks miegamajame, bet ne koridoriuje, kadangi ten ypač dažnai vaikštoma.

Atkreipkite dėmesį į specialiai grindims skirtus dažus – juos gamina daugelis gamintojų. Paprastai šie dažai pasižymi didesniu atsparumu intensyviai trinčiai.

Taip pat svarbus niuansas – matiniai ar blizgūs? Prie matinių labiau „kimba“ purvas, tačiau ant blizgiais dažai nudažytos dangos labiau matosi įbrėžimai.

Išsirinkus dažus – šlifuokite. Tam tiks vidutinio šiurkštumo švitrinis popierius. Tiesa, jei perdažote senas medines grindis, jas įdėmiai apžiūrėkite, ar nėra išlindusių vinių ir pan.

Baigus šlifuoti grindis, kambarį kruopščiai išsiurbkite bei uždenkite tas vietas, kurios dažymo metu gali būti išteptos. Grindjuostes ir kitas detales apsaugokite dažymo juostelės pagalba.

Pradėkite dažyti nuo tolimiausio kampelio durų link.

Antru sluoksniu grindis denkite tik praėjus gamintojo nurodytam laikui (šis paprastai rašomas ant pakuotės).

Antram sluoksniui naudokite naujus arba kruopščiai nuplautus dažymo įrankius.

Pradėti vaikščioti ant šviežiai nudažytų grindų galima tik tuomet, kai dažai pilnai išdžiūna.

Platų dažų pasirinkimą rasi artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*