ŠVENTINIO STALO DEKORAVIMAS: PATARIMAI

ŠVENTINIO STALO DEKORAVIMAS: PATARIMAI

Šiemet didžiųjų metų švenčių laukiame labiau nei bet kada: juk kaip bus gera pagaliau ir vėl jas pasitikti artimųjų rate. Ilgi pokalbiai, netylantis juokas ir skaniausiomis vaišėmis nuklotas stalas... Būtent jis per gražiausias metų šventes tampa jų pažiba: ar jau sugalvojote, kaip jį dekoruosite?

Jeigu per šias Kalėdas visa šeima sugūžės pas jus, pasirūpinkite, kad vaišių stalas būtų ne tik gardžiais patiekalais nukrautas, bet ir skoningai papuoštas. Šame blogo įraše dalinamės svarbiausiais akcentais, į ką itin svarbu atkreipti dėmesį. Viską, ko reikia šventinei nuotaikai namuose sukurti, rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse su nuolaidomis.

Staltiesė

Ji – kaip drobė dailininkui, ant kurios gimsta įspūdingiausi šedevrai. Per šventes rinkitės baltos spalvos, vienspalvę staltiesę. Pageidautina – standžios, kokybiškos medžiagos. Jau vien balta staltiesė suteikia pakilios šventinės nuotaikos jausmą!

Kita svarbi detalė – servetėlės

Jos – taip pat neatsiejama šventinio stalo dalis. Jei norite sukurti išties pakilią nuotaiką, geriau atsisakykite vienkartinių servetėlių ir rinkitės medžiagines. Jos atrodys šventiškiau, gražiau. Per tokias šventes, kaip Kalėdos, rekomenduojame rinktis linines servetėles (smėlio, pilkos, žalios ar raudono spalvos), jas perriškite dailiu kaspinu, prikabinkite kalėdinį sausainį ar vardo kortelę. Ypač šventiškai atrodo kaspinu perrišta ir eglės šakele puošta servetėlė!

                     

Ne ką mažiau svarbios: žvakės bei žvakidės

Jų dėka sukursite jaukią ir intymią šeimos akimirką. Šventiniam stalui puošti tinkamiausios – aukštos žvakidės su ilgomis žvakėmis. Venkite kvapnių, mažų, neaukštų žvakių. Beje, mažos žvakės gali būti pavojingos, kadangi jas svečiai  sunkiau pastebi, o jų nematydami gali netyčia žvakes uždengti servetėle ar kita degia medžiaga.

                       

Išlaikykite spalvų vientisumą

Dar prieš rinkdamiesi žvakes, servetėles ir kitas šventinio stalo detales nuspręskite, kuri spalva bus pagrindinė jūsų dekoracijų spalva. Geriau pasirinkite vieną pagrindinę spalvą, užuot šventinį stalą nuklodami įvairiausiomis spalvomis. Tai tik sukurs chaosą.

Galbūt savo virtuvės spintelėje jau turite raudonas stiklines, žalios spalvos lėkščių servizą ar panašiai? Puiku, tegul jie tampa pagrindiniais jūsų šventinio stalo akcentais, prie kurių galėsite derinti likusias detales (jau minėtas servetėles, žvakes ir t.t.).

Šventinio stalo centras

Ši vieta – pagrindinis visų švečių dėmesio traukos centras. Paprastai stalo centre atsiduria didžiausia, įspūdingiausia jo dekoracija. Jame galite padėti tiek įspūdingą, didelę žvakidę, tiek šventinę gėlių puokštę, tiek savo rankomis sukurtą dekoraciją.

Itin šventiškai atrodo iš eglišakių sukurti papuošimai, dirbtiniu sniegu nupurkšti kankorėžiai vazoje ir pan.

                          

Šventinio stalo dekoravimas – tai jūsų kūrybos laisvė. Tik atminkite, kad stalo dekoracijos turi derėti ne tik tarpusavyje, bet ir su likusiais šventiniais papuošimais jūsų namuose. Vadovaudamiesi šia taisykle, sukursite tikrą Kalėdų pasaką visai šeimai!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*