LAUŽAVIETĖ KIEME: KAIP ĮSIRENGTI?

LAUŽAVIETĖ KIEME: KAIP ĮSIRENGTI?

Įsibėgėjusi vasara kviečia pasilepinti grynu oru bei ant žarijų keptu maistu. Barbekiu sekmadieniai ar tiesiog ant grotelių ruošta vakarienė įprastą šiokiadienį – neatsiejamas malonumas, kurį suteikia šilti orai.

Nors dėl permainingų orų Lietuvoje populiariausi – mobilūs sprendimai (šašlykinės, anglies kepsninės ir t.t.), tačiau vis dažniau dėmesio sulaukia ir laužavietės. Rinkoje galima rasti daugybę jau paruoštų naudoti mobilių laužaviečių variantų, kurias, kaskart prireikus, bus lengva pernešti į kitą vietą, o sezonui pasibaigus – į sandėliuką.

Šiame blogo MOKI-VEŽI specialistai dalinasi keliomis idėjomis, kurios pravers svajojantiems apie laužavietę savo kieme. Juk ji – ne tik pravarti ruošiant maistą ant ugnies, bet ir šildo orams atvėsus.

Laužavietė ant žemės paviršiaus

Toliau nuo namo, medžių bei krūmų (geriausia – atviroje sklypo vietoje) galite įsirengti šio tipo laužavietę. Pakaks pašalinti grunto sluoksnį (apie 10-20 cm) ir jo vietoje užpilti smėlio arba žvyro. Laužavietės sienelei naudokite akmenis, betono blokelius ar ugniai atsparias plytas. Įsirengti tokią laužavietę neprireiks daug išlaidų, laiko, o ja naudotis bus galima kone iškart!

Laužavietė duobėje

Jei nusprendėte, kad ši laužavietė jūsų kiemui tinkamesnė, išsirinkus vietą, jai iškaskite norimos formos ir apie 30 cm gylio duobę. Jau iškastą laužavietės duobę užpildykite žvyro sluoksniu, o sienelėms naudokite karščiui atsparias plytas ar betoninius blokelius. Nepamirškite užpildyti tarpų tarp jų – tam naudokite molį.

Šio tipo laužavietė mažiau matoma ir neišsiskiria iš bendro aplinkos kraštovaizdžio. Kaip ir laužavietę ant žemės paviršiaus, taip ir šią rekomenduojame įsirengti toje vietoje, kur nebūtų pastatų, medžių ar krūmų. MOKI-VEŽI specialistas aplink tokias laužavietes rekomenduoja įrengti apsauginius bortelius, o atstumą nuo jų iki laužavietės užpildyti žvyru ar smėliu.

Mobilios laužavietės

Jos, ko gero, geriausias pasirinkimas. Tokią laužavietę galite perkelti iš vienos vietos į kitą, o sezonui pasibaigus – pernešti į sandėliuką. Kadangi dažniausiai tokios laužavietės gaminamos iš metalo – jos sandėliavimas yra būtinas norint išvengti rūdžių, sugadinimo ir kitų problemų, kurias lemia krituliai, oro sąlygos.

1 lygio MOKI-VEŽI parduotuvėse šį sezoną galite rasti prekės ženklo MUSTANG laužaviečių. Modeliai DEL RAY bei LIVINGSTON – šį sezoną perkamiausi.

Laužavietė DEL RAY (žr. apačioje) parduodama su griliaus grotelėmis, kurių skersmuo – 56 cm. Ši laužavietė puikiai tiks tiek maisto ruošimui, tiek ir norint sušilti laiką leidžiant lauko poilsio zonoje.

Laužavietė DEL RAY, nuotrauka iš mokivezi.lt

LIVINGSTON modelis – taip pat susilaukė daug dėmesio. Jis, priešingai nei DEL RAY, pasižymi labiau išskirtiniu dizainu, todėl patiks tiems, kas ieško laužavietės, kuri taptų pagrindiniu poilsio zonos lauke akcentu. Šios laužavietės skersmuo – 74 cm. Parduodama su apsauginiu tinkleliu nuo žarijų.

Laužavietė LIVINGSTON, nuotrauka iš mokivezi.lt

Kad ir kokią laužavietę nuspręsite įsigyti ar įsirengti patys atminkite, kad saugumas turi būti svarbiausiu rodikliu. Niekada nepalikite ugnies be priežiūros bei neatsitraukite iki tol, kol žarijos visiškai neužgeso.

Plataus ugnies įkūrimo produktų, anglių, malkų ir kitų reikalingų prekių pasirinkimo ieškokite MOKI-VEŽI parduotuvėse: nepamirškite pasinaudoti ir vis naujomis akcijomis!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*