ŠIE AUGALAI PADEDA KOVOTI SU UODAIS!

ŠIE AUGALAI PADEDA KOVOTI SU UODAIS!

Vasarą gamta mus džiugina nokstančiais vaisiais, gausiu daržovių derliumi, nuostabiais gėlyno žiedais... Šiuo metų laiku ji išties dosni savo gėrybėmis! Visgi, vasaros orai pažadina ir įkyriuosius uodus, kurių, regis, nebeatbaido jokios priemonės.

Šiame blogo įraše MOKI-VEŽI sodininkas jums nori pristatyti net šešis augalus, kurių uodai bijo. Juos kiekvienas ras savo namuose, sode arba gali įsigyti MOKI-VEŽI parduotuvėse. Apsisaugoti nuo puolančių uodų augalų pagalba – ne tik veiksmingas, bet ir natūralus būdas, kuris ypač patiks tiems, kas dairosi ekologiškų idėjų ar nori išbandyti ką nors nauja.

Kokie tai augalai, pasakojame šiame blogo įraše!

Citrinžolė

Šis augalas mus užburia savo nuostabiu citrusiniu kvapu, tačiau uodai jo itin nemėgsta! Citrinžolę galite sodinti tiek lauke, saulėtoje vietoje (žemos temperatūros citrinžolė nemėgsta), tiek įsigyti pasodintą vazone.

Citrinžolės vazonėlį galite laikyti poilsio zonoje kieme, svetainėje ar ten, kur vasarą praleidžiate daugiausiai laiko – ryškus citrinžolės kvapas neleis prisiartinti nei vienam uodui!

Mėta

Mėtą daugelis jau augina ant savo virtuvės palangės. Ši prieskoninė žolelė taip pat pasižymi ryškiu kvapu, kuris uodams nepatinka. Kelis vazonėlius mėtos galite laikyti namuose ar savo poilsio zonoje lauke.

Uodus atbaido ir natūralūs eteriniai aliejai su mėtomis: pakaks kelis lašus aliejaus sušildyti delnuose ir juo lengvai ištrinti atviras kūno vietas.

Rozmarinas

Maloniai kvepiantis rozmarinas – ne tik patiekalams gardinti! Rozmarino vazonėlis neleis prisiartinti uodams, o eterinis šio prieskonio aliejus puikiai atstos bet kokią priemonę nuo uodų (purškiklius, žvakes, kremus ir t.t.).

Pelynas

Nuo seno pažįstamas ir kaip vaistas naudojamas pelynas – ne tik naudingas savo gydomosiomis savybėmis, bet ir kovoje su uodais. Tiesa, su uodais jis kovoja pasodintas gėlyne – jo lapais odos trinti nerekomenduojama.

Katžolė

Katžolė, kaip ir citrinžolė, pasižymi citrusiniu kvapu. Tai daugiametis augalas, kurį galite pasodinti ir vazone. Katžolė – labai veiksminga kovojant su įkyriais uodais!

Serentis

Ir galiausiai – serentis. Tai vienmetis augalas, kuris puikiai kovoja ne tik su uodais, bet ir kitais vabzdžiais, amarais. Jis puikiai auga greta daržovių, jas apsaugodamas nuo įvairių kenkėjų. Kaip ir su pelyno, taip ir su serenčio lapais nerekomenduojame trinti odos – tai gali iššaukti alergiją.

Pasidaryk pats: o kuo pakeisti purškiklį nuo uodų keliaujant į gamtą?

Keliaujant poilsiauti už namų ribų, gėlės vazono juk nesinešime, tad kokios kitos natūralios priemonės gali pakeisti mums įprastus purškiklius nuo uodų? MOKI-VEŽI specialistas efektyvią priemonę pasigaminti rekomenduoja namuose – tam prireiks tik kelių ingredientų:

Gvazdikėlių nuoviras

  • Į didesnį puodą įpilkite apie 1-2 litrus vandens ir užvirkite;

  • Į verdantį vandenį įberkite saują gvazdikėlių;
  • Virkite apie 10 minučių ant silpnos ugnies;
  • Atvėsusį nuovirą supilstykite į buteliukus su purkštuku;

Ir viskas: šia priemone purškite drabužius bei atviras kūno vietas ir uodai jūsų nepuls.

Tikimės, kad mūsų patarimai jums buvo naudingi. Linkime malonios vasaros be uodų įkandimų!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*