KĄ SVARBU ŽINOTI PRIEŠ LEIDŽIANTIS Į IŠKYLĄ GAMTOJE?

KĄ SVARBU ŽINOTI PRIEŠ LEIDŽIANTIS Į IŠKYLĄ GAMTOJE?

Turbūt daugelis sutiks, kad sėkmingos iškylos garantas yra oras, tačiau svarbu nepamiršti pasirūpinti ir iškylai svarbiais reikmenimis bei užkandžiais. Žinoma, gera kompanija taip pat būtina!

Pasiruošimas iškylai tikrai neturėtų pareikalauti daug energijos: svarbiausia apgalvoti, kokio pobūdžio iškylą norite turėti, susiplanuoti jai būtiniausių daiktų sąrašą ir pasinaudoti šiais MOKI-VEŽI patarimais.

Visko, ko prireiks turiningam vasaros laisvalaikiui, kviečiame ieškoti MOKI-VEŽI parduotuvėse arba įsigyti internetu: nepamirškite pasinaudoti ir vis naujais MOKI-VEŽI pasiūlymais!

PASIRINKITE IŠKYLOS VIETĄ

Vasaros išvykas dažnas organizuoja gamtoje – juk mūsų krašte netrūksta gražių vietų! Būtent todėl, pirmiausia kviečiame nuspręsti, kokio poilsio norite (aktyvaus, ramaus, prie ežero ir pan.) – tai palengvins vietos iškylai pasirinkimą.

Vieni teikia pirmenybę parkams, kadangi taip galima stebėti kitus žmones ir užmegzti naujas draugystes, kiti mieliau renkasi gamtos apsuptį, ežeringas Lietuvos vietas ir t.t. Planuodami iškylą, su jos dalyviais pasitarkite, kokio poilsio norite, ir išsirinkite tam tinkamiausią vietą.

PASIIMKITE VISKĄ, KAS SVARBIAUSIA IŠKYLAI

Ką pasiimti su savimi kartu į išvyką, priklauso nuo vietos ir to, ką planuojate veikti. Visgi, svarbiausi kiekvienos iškylos akcentai yra pledas, priemonės nuo uodų, ugnies įkūrimo priemonės (degtukai, žiebtuvėlis), žibintuvėlis. Taip pat pravers ir minkštos pagalvėlės ar sulankstomos turistinės kėdės, kurios yra lengvos ir neužima daug vietos automobilyje. Karštą vasaros dieną pasirūpinkite ir išskleidžiamu skėčiu, pavyzdžiui, paplūdimio.

Jei planuojate nakvoti gamtoje, pasirūpinkite viskuo, kas reikalinga nakvynei: palapinėčiužiniai ir miegmaišiai. Svarbu: nepamirškite pasiimti pompos čiužiniams pripūsti, kitaip teks miegoti ant kietos ir šaltos žemės.

Svarbiausia, pasirūpinkite tinkama apranga, kad jaustumėtės patogiai, dieną nebūtų per karšta, o naktį – šalta.

PLANUOKITĖS MAISTĄ

Planuojant iškylą, taipogi reikia pagalvoti apie įrangą ir priemones, kurios padėtų saugiai transportuoti ir laikyti maisto produktus gamtoje. Automobilyje pravartu turėti šaltkrepšį su ledo kasete: jame galėsite laikyti maisto produktus, kurie genda greičiau.

Iškyloms puikiai tiks konservuoti produktai, grūdų ir duonos gaminiai, vaisiai, daržovės, kietieji sūriai, riešutai, krekeriai ir, žinoma, daug geriamo vandens. Juos galėsite vartoti ilgesnį laiką, kadangi šie produktai taip greitai negenda.

Tuo tarpu, jei planuojate imti šviežią mėsą, paukštieną ar žuvį, pasistenkite šiuos produktus suvartoti kuo greičiau.

Ruošiantis į gamtą, pasirūpinkite ir stalo indais, įrankiais bei maisto laikymo dėžutėmis. Jei tik yra galimybė, kartu su savimi pasiimkite daugkartinio naudojimo indus ir įrankius arba naudokite gamtai draugiškus vienkartinius puodelius, lėkštes, valgymo įrankius.

Svarbu: po stovyklavimo būtinai sutvarkykite teritoriją! Būtina surinkti ir surūšiuoti šiukšles, jas išmesti į specialius konteinerius bei užgesinti laužą.

Linkime smagiai praleisti laiką gamtoje ir džiaugtis jos teikiamais malonumais! Viską, ko prireiks jūsų iškylai gamtoje, rasite mūsų parduotuvėse.

Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*