„MOKI VEŽI“ pernai padidino apyvartą iki 91 mln. eurų

„MOKI VEŽI“ pernai padidino apyvartą iki 91 mln. eurų

2021-04-29, Vilnius

Statybos, remonto, apdailos ir sodo prekių parduotuvių tinklą „MOKI VEŽI“ valdanti prekybos bendrovė „Makveža“ pernai gavo 91,02 mln. eurų pajamų – 3 proc. daugiau nei 2019 m., kai šis skaičius siekė 88,14 mln. eurų.

Pajamų augimui didžiausią įtaką turėjo gryninama bei efektyvinama prekybos taškų veikla, liepos mėn. Vilniuje, Pilkalnio g. 3 atidarytas naujas ir šiuolaikiškas 15-os tūkst. kv. m prekybos centras bei, įvertinus rinkos sąlygas bei ekonominę naudą, įkurtas elektroninės prekybos padalinys“, – teigia „Makveža“ generalinis direktorius Gintautas Butkevičius.

Karantino metu buvo stebimas visų prekių grupių pardavimų didėjimas, tačiau itin ilgas buvimas namuose žmones labiausiai paskatino atnaujinti namus ir susitvarkyti aplinką aplink juos. Todėl nors 2020 m. augo visų prekių grupių pardavimai, iš kurių įmonė uždirbo 694,4 tūkst. eurų pelno, didžiausias augimas pastebėtas sodo, apdailos ir remonto prekių grupių kategorijose. Statybos prekių paklausa 2020 m., lyginant su 2019 m., beveik nesikeitė.

Pasak „Makvežos“ generalinio direktoriaus, vienas iš didžiausių praėjusių metų pokyčių – „MOKI VEŽI“ parduotuvių atnaujinimas ir veiklos gryninimas atidarant naujus bei uždarant neefektyvius prekybos taškus, išlaikant stabilų 24 fizinių prekybos taškų skaičių.

„Didelę statybos, remonto, apdailos bei sodo prekių pasiūlą teikiančios parduotuvės yra labai patogios ne tik profesionalams, bet ir tiems pirkėjams, kurie nori namie patys atlikti remontą ar atnaujinti interjerą. Todėl nuo 2017 iki 2020 metų rekonstravome dešimt „MOKI VEŽI“ parduotuvių, atidarėme net keturias visiškai naujas, įspūdingo dydžio ir beveik 15 tūkst. kv. m prekybinio ploto parduotuves svarbiuose Lietuvos regionų taškuose – Kaune, Kėdainiuose, Mažeikiuose ir Vilniuje, o 2020-ųjų pabaigoje, vėl paskelbus karantiną Lietuvoje bei uždarius fizines parduotuves, pradėjome ir parduotuvės Naujojoje Vilnioje atnaujinimą“, – pažymi G. Butkevičius.

Lengvų metų nesitiki

Bendrovė užsibrėžė tikslą iki 2022 metų pardavimų pajamas padidinti apie 12 proc. – iki 101 mln. eurų. Jos planuose ir naujo prekybos centro statybos.

„Rinkos tendencijos rodo, kad šiemet daugiau žmonių kursis naujuose namuose – praėjusiais metais Lietuvoje baigta statyti 3,6 proc. daugiau gyvenamųjų ir negyvenamųjų pastatų nei 2019 metais. Todėl DIY atnaujinimo darbai namuose ar sodybose ir toliau tęsis. Taip pat niekur neišnyks ir rūpinimasis namų aplinka, sodo bei daržo sezonas taip pat jau prasideda“, – pabrėžia „MOKI VEŽI“ generalinis direktorius.

Apie UAB „MAKVEŽA“:

Lietuviško kapitalo UAB „MAKVEŽA“, valdanti statybos, remonto, apdailos bei sodo prekių prekybos tinklą „MOKI VEŽI“, Lietuvoje veikia nuo 2000 m. Šiuo metu 24-iose tinklo parduotuvėse, įsikūrusiose ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir regionuose bei interneto parduotuvėje www.mokivezi.lt dirba daugiau nei 730 darbuotojų.

Naujienos

Palikite komentarą

*
*
*