PELARGONIJOS PRIEŽIŪRA: SVARBIAUSI PATARIMAI

PELARGONIJOS PRIEŽIŪRA: SVARBIAUSI PATARIMAI

Iš Pietų Afrikos kilusi pelargonija – nuostabi gėlė, savo dideliais ir ryškiais žiedais mus džiuginanti visą vasarą. Platus pelargonijų rūšių asortimentas kiekvienam leidžia išsirinkti sau labiausiai patinkančią, o nesudėtinga šio augalo priežiūra – auginti net ir miesto sąlygomis. Juk pelargonija – itin nelepus dekoratyvinis augalas, kuris puikiai augs balkone, terasoje ar sode, gali papuošti namo sienas ir t.t.

Ankstesniame blogo įraše jau pasakojome apie pelargonijų paruošimą žiemai bei jų priežiūrą šaltuoju metų laiku. Štai, šiame blogo įraše MOKI-VEŽI ekspertai nori pasidalinti svarbiausiais pelargonijų priežiūros patarimais vasarą – susipažinkite!

  • Pelargonijoms tinkamiausia – derlinga dirva, o blogai augs molio dirvoje.
  • Pelargonijoms patinka lietuviškos vasaros orai: būtent joms tinkamiausia oro temperatūra yra nuo +16 C iki + 20 C temperatūros.
  • Žiemos metu pelargonijos laistomos saikingai, o, štai, nuo balandžio mėnesio jas būtina laistyti dažniau ir gausiau. Tik atminkite, kad labai svarbu laistant nesušlapinti pelargonijų lapų bei stiebo.
  • Į lauko vazonus gegužės mėnesį sodinamos pelargonijos kelias savaites turėtų būti pratinamos prie lauko oro sąlygų.
  • Pavasarį ir vasaros pradžioje pelargonijas būtina tręšti kas dvi savaites: taip formuosis nuostabūs jų žiedai. Rekomenduojame naudoti būtent pelargonijoms skirtas trąšas, kurių sudėtyje yra visko, ko reikia šiam dekoratyviniam augalui.
  • Liepos pabaigoje-rugpjūtį tręšimą galima laikinai nutraukti.
  • Tręšimui naudokite trąšas, sudėtyje turinčias azoto, fosforio ir kalio. Platus trąšų dekoratyviniams augalams pasirinkimas – čia.
  • Vasarai pasibaigus pelargonijas įneškite į vidų arba apdenkite – šalnos joms pavojingos.

Tikimės, kad mūsų patarimai Jums buvo naudingi. Daugiau – kituose blogo įrašuose bei mūsų Facebook paskyroje!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*