MAŽA, BET FUNKCIONALI VIRTUVĖ: KAIP ĮRENGTI?

MAŽA, BET FUNKCIONALI VIRTUVĖ: KAIP ĮRENGTI?

Maža virtuvė – vis dar dažnai pasitaikantis sprendimas ne tik senos, bet ir naujos statybos butuose. Pastaruosiuose, dažnai sujungta su bendra svetainės-valgomojo erdve, virtuvė užima vos vieną sieną. Pasitaiko ir tokių, kurioms skirtas vos kelių kvadratinių metrų uždaras plotas.

Ar įmanoma tokią virtuvę įrengti taip, kad ši būtų ne tik patogi naudotis, bet ir funkcionali, t.y., turėtų viską, ką turi ir didesnio ploto virtuvės? Tikrai taip! Į ką svarbiausia atkreipti dėmesį planuojant mažos kvadratūros virtuvę, šiame blogo įraše pasakoja MOKI-VEŽI meistras. Kviečiame susipažinti su svarbiausiais patarimais, o visų reikalingų prekių apdailos darbams ieškoti MOKI-VEŽI: nepamirškite pasinaudoti ir naujausiais mūsų pasiūlymais!

Kuomet didesnio ploto virtuvėse vyksta ne tik maisto ruoša, bet ir kita visos šeimos veikla (namų darbų ruošimas, darbas kompiuteriu, pašnekesiai už stalo ir t.t.), mažų virtuvių funkcija bus tik viena – maisto gaminimas. Tad, pirmiausia, mūsų meistras siūlo kruopščiai apgalvoti, kiek vietos jums prireiks įvairių produktų laikymui, kokius buitinės technikos prietaisus tikrai naudosite, kokio dydžio šaldytuvo norite ir t.t. Turint aiškų planą ir viziją, suplanuoti 100 % funkcionalią ir jūsų lūkesčius pateisinančią virtuvę bus kur kas paprasčiau.

Pirmis žingsnis – išsirinkti virtuvės spinteles. Planuodami virtuvės spinteles, neužsibrėžkite jomis apstatyti visos sienos. Virtuvės spintelės iki lubų išties padės lengviau suplanuoti visų produktų bei reikmenų laikymą, tačiau ir taip mažą erdvę jos optiškai pavers dar mažesne. Todėl mūsų meistras rekomenduoja rinktis ne tik lubas siekiančius virtuvės baldus, bet ir įkomponuoti kelias atviras lentynas. Jos suteiks lengvumo pojūtį, o erdvė neatrodys taip apkrauta. Atvirose lentynose laikykite gražiausius indus, papuoškite gėlėmis ar kitu mielu akcentu.

Rinkdamiesi buitinę techniką pagalvokite, kokius prietaisus tikrai naudosite. Jeigu gaminate itin dažnai, netaupykite viryklei bei orkaitei skirtos vietos. Geriau atsisakyti, pavyzdžiui, mikrobangų krosnelės arba pasirinkti kiek mažesnę, nei norėjote, virtuvės kriauklę.

Ar žinojote, kad tinkamai pasirinkus būtinus aksesuarus taip pat galite optiškai padidinti erdvę bei sutaupyti vietos? Pavyzdžiui, gerai apgalvokite virtuvės apšvietimą: mažoje virtuvėje nesirinkite didelių, daug vietos užimančių, masyvių šviestuvų, kurie tik dar labiau sumažins erdvumo pojūtį. Geriau rinkitės spintelėse bei lubose įmontuojamą LED apšvietimą, prie lubų tvirtinamus šviestuvus arba pabrėžkite natūralią šviesą. Kad jos virtuvėje būtų dar daugiau, čia esančio lango neužtamsinkite tamsių spalvų užuolaidomis, žaliuzėmis ir t.t. Rinkitės lengvo audinio, šviesių spalvų ritinines ar kitas užuolaidas. Joms pasirinkę prie lubų tvirtinamus karnizus, virtuvės sienos optiškai atrodys didesnės. To pasekoje, ir virtuvei suteiksite didesnės erdvės jausmą.

Didesnės erdvės pojūtį suteikia ir stiklas. Jį įkomponuokite į virtuvės interjerą ir erdvė iškart atrodys didesnė. Pavyzdžiui, galite pasirinkti tvirto stiklo stalą, stiklines spintelės, kurioje laikysite taures ar puošnujį servizą, dureles ir t.t.

Jeigu virtuvė – dar tik apdailos stadijoje, o jai planuojate rinktis plyteles, MOKI-VEŽI meistras rekomenduoja apsvarstyti didesnio diametro apdailos plyteles. Pastarosios turi mažiau sujungimo taškų, kas iškart vizualiai padidina erdvę jos „nesuskaldant“.

Turėkite omenyje, kad ir šviesios spalvos (ypač balta) iškart padidina erdvę ir jos neapsunkina. Baltos virtuvės sienos, spintelės ar buitinė technika čia puikiai tiks.

Tikimės, kad mūsų patarimai jums buvo naudingi. Daugiau MOKI-VEŽI meistro patarimų įvairiausiomis temomis kviečiame ieškoti MOKI-VEŽI bloge arba Facebook paskyroje.

Linkime malonių darbų ir džiuginančių rezultatų!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*