GRILIS: KAIP IŠSIRINKTI TINKAMĄ?

GRILIS: KAIP IŠSIRINKTI TINKAMĄ?

Grilis arba kitaip žinoma kaip kepsninė – vienas svarbiausių šiltojo sezono akcentų, be kurio sunkiai įsivaizduojami artimiausių bičiulių susibūrimai po atvirumo dangumi. Juk ant laužo keptas maistas yra daug gardesnis lyginant su maistu gamintu namuose. Šiuo metu rinkoje tikrai yra didelis pasirinkimas anglinių, dujinių ir malkinių lauko grilių, tad išsirinkti tinkamiausią tikrai nėra lengva kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Į klausimus tokius kaip, ką svarbu žinoti renkantis naują grilį bei kuo kiekvienas jų ypatingas, atsako MOKI-VEŽI specialistai šiame blogo įraše.

PIRMIAUSIA ĮVERTINKITE SAVO POMĖGIUS

Jei nusprendėte įsigyti naują grilių, būtinai įvertinkite savo pomėgius bei kokį maistą mėgstate gaminti labiausiai. Įvertinkite tokius faktorius kaip ar mėgstate gamindami maistą eksperimentuoti, ar dažnai ir daug įvairių patiekalų gaminate lauke, o gal labiau mėgstate viską pagaminti greitai ir efektyviai. Žinoma, derėtų pasidomėti ir grilių gamintojų patikimumu, naudojamų medžiagų kokybe ir patvarumu bei šilumos izoliacijos efektyvumu.

MALKINIAI GRILIAI

Bene pats populiariausias pasirinkimas lietuvių tarpe yra malkiniai griliai. Viena iš priežasčių gali būti, kad būtent medis yra mūsų identiteto ir istorijos dalis, kurią dažnai galima pamatyti ir kuriant interjerus, renkantis įvairius baldus ar namų aksesuarus. Malkinis aukuro tipo grilis tikrai išsiskiria gavo unikalia forma ir gaminimo būdu, kadangi maistą gaminame atvirai ir ant gerai įkaitinto paviršiaus, kas leidžia improvizuoti gaminant maistą taip pat. Degimo metu natūralaus medžio ugnis ir dūmai suteikia ypatingo skonio patiekalams.

Malkiniai griliai – dažnas pasirinkimas tarp mėgstančių gaminti draugų kompanijoje, kadangi pakankamai didelis gaminimo plotas leidžia aplink grilių suktis keliems šefams.

DUJINIAI GRILIAI

Nenuginčijamas dujinių grilių privalumas, kad galima įjungti vieno mygtuko paspaudimu ir įšyla kur kas greičiau nei angliniai griliai, o baigus gaminti greičiau atvėsta. Be to, dujinėse kepsninėse lengvai galima kontroliuoti temperatūrą ir kepti maistą skirtinguose lygiuose, kas reiškia, kad galėsite keletą patiekalų ruošti vienu metu.

KAMADO TIPO GRILIAI

Tokio tipo griliai puikus pasirinkimas norintiems išgauti ryškesnį maisto skonį, turi daugiau kantrybės ir dažniau gamina mažesniam kiekiui žmonių. Kamado griliai idealiai tinka gurmanams, kurie nori išgauti tikrai nepakartojamą, dūmo skonio prisotintus patiekalus.

Kamado tipo grilis nebūtinai turi būti keramikinis, šiuo metu galima rasti ir plieninį variantą, kuris pasižymi patvarumu ir puikiai izoliuoja šilumą. Keramikinis kamado griliai yra trapesni ir reikia saugoti nuo nepalankių oro sąlygų.

KLASIKINĖS ŠAŠLYKINĖS

Tik klasikinėse šašlykinėse galima kūrenti malkas. Klasikinių šašlykinių gali būti įvairių dydžių, tad kai kuriuos gali būti mobilios, kai kurios statiškos. Dažniausiai šašlykinėje telpa tiek šašlykų ir kepsnių, kad galima pamaitinti tikrai didelę kompaniją draugų. Prieš perkant šašlykinę rekomenduojama atkreipti dėmesį į metalo storį bei sutvirtinimus, taip šašlykinė neišsikraipys taip greitai.

Jei vis dar neapsisprendžiate kokį lauko grilių įsigyti, kreipkitės į MOKI-VEŽI specialistus, kurie palengvins paieškos procesą, o jūs galėsite mėgautis nuostabiais patiekalais keptais ant laužo!

Bendri pranešimai

Palikite komentarą

*
*
*