SURFINIJA: SVARBIAUSI PRIEŽIŪROS PATARIMAI

SURFINIJA: SVARBIAUSI PRIEŽIŪROS PATARIMAI

Pavasarį vis daugiau kiemų, terasų bei balkonų patraukia dėmesį ryškiais ir spalvotais gėlių žiedais. Šiltuoju metų laiku teritoriją puošiame populiariausiomis gėlėmis – pelargonijomis, begonijomis, petunijomis, verbenomis, raktažolėmis ir t.t.

Visgi, lauko gėlių karaliene drąsiai galime tituluoti surfiniją: svyrančią gėlę, kurią dažnas šį sezoną apgyvendina savo namų kieme. Didelis jos populiarumas atsirado ne veltui: surfinija ne tik pasakiškai graži, itin tinkama auginti pakabinamuose vazonuose, kurie aplinkai suteikia ypatingo grožio, bet ir lengvai prižiūrima. Pakaks vadovautis tik keliais svarbiausiais surfinijos priežiūros patarimais, ir galėsite džiaugtis nepakartojamais jos žiedais.

Apie surfinijų priežiūrą pasakoja MOKI-VEŽI ekspertai – susipažinkite!

  • Surfinijos pasižymi itin galinga šaknų sistema, todėl joms tinkamiausi – itin gilūs vazonai arba specialūs gėlių loveliai.

  • Dėl tos pačios priežasties, surfinijoms reikia daug žemės. Paprastai vienam augalui turėtų būti skiriami bent 5 litrai žemių mišinio.
  • Šioms gražuolėms patinka itin derlinga dirva, geriausia – lapų, velėnos ir žemių mišinys. Išsirinkite tinkamiausią iš plataus MOKI-VEŽI asortimento čia!
  • Jeigu surfiniją iš sėklų sodinsite patys, o ne pirksite jau užaugintą surfiniją vazone, jos sodinimui tinkamas laikas – sausio-vasario mėnuo.
  • Štai, antrąjį pavasario mėnesį surfiniją pamažu jau galima pratinti prie lauko oro sąlygų.
  • Nepamirškite tręšti – surfinijoms tai tiesiog būtina. Joms tiks žydintiems augalams skirtos trąšos. Tiesa, jaunas surfinijas svarbu tręšti trąšomis, kurios savo sudėtyje turi azoto.
  • Surfinijų laistymas turėtų būti dažnas ir gausus. Mūsų specialistas pataria laistyti du kartus per dieną, ryte ir vakare. Laistymui tinkamiausias vanduo – minkštas ir drungnas.
  • Geltonuoja surfinijų lapeliai? Patręškite trąšomis, kurios savo sudėtyje turi geležies. Ji – itin reikalinga surfinijoms!
  • Būtinai nuskabykite nužydėjusius surfinijų lapelius: tai sukels dar vieną surfinijų žydėjimo bangą.

Tikimės, kad MOKI-VEŽI eksperto patarimai Jums buvo naudingi. Linkime gražių surfinijų žiedų!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*