KOVO MĖNESIO PATARIMAI

KOVO MĖNESIO PATARIMAI

Kovo mėnesis yra ypač tinkamas laikotarpis daigams sėti tokioms daržoves kaip: pomidorai, porai, baklažanai, paprikos, salierai, svogūnai, žiediniai kopūstai. Tiems kurie turi šiltnamį, MOKI VEŽI rekomenduoja pasėti špinatų, krapų ir ridikėlių.

Pavasario pradžia taipogi yra tinkamas laikas pasėti tokias gėles kaip: verbenas, raktažolė, raudonžiedis, šalavijas, petunija, celionazija, kininis gvazdikas ir leukonija. Atminkite, kad sėjant yra labai svarbus pasirinktas gylis, todėl prieš sėjant būtinai atkreipkite dėmesį kokia informacija nurodyta ant pakuotės.

Sėkloms sėti patariame rinktis durpines tabletes ar durpių substratus, nes jie aprūpins būtiniausiais mikroelementais. Kai jau sėklos sudygsta, svarbu nepamiršti patręšti daigelius bei apsaugoti juos fungicidais nuo grybinių ligų. Informuojame, kad grybinių ligų plitimas atsiranda nuo: per aukštos temperatūros, per drėgno substrato ar blogo drenažo pasėlyje, taipogi dėl daigų auginimo per tankiai pasėjus. Dirvos pagerinimui patariame įmaišyti agroperlito ar drėgmę palaikančių granulių ir natūralių trąšų.

Pavasario pradžia geras metas pasiruošti šiltnamį. Jeigu reikia sutaisykite jo karkasą ir orlaides bei paviršių ištieskite nauja polietilenine plėvele. Tuomet svarbu pasiruošti gruntą – jį dezinfekuojant ar pakeičiant kitu. Geriausia kai per kastuvo gylį yra nukasamas esamas gruntas ir atvežamas naujas, tuomet jį galima papildyti dirvos papildais bei drėgmę palaikančiomis granulėmis. Jei anksčiau į jūsų sodą užklysdavo kurmiai ar kurkliai, rekomenduojame patiesti apsauginį tinklą.

Taipogi patariame pradėti aktyviai laistyti ir tręšti kambarines gėles. Kovo mėnesį palankus metais persodinti jas ar bent pakeisti viršutinį žemių sluoksnį. Persodinant gėles rekomenduojame pasirinkti 2 cm ar 3 cm didesnio skersmens vazoną. Taip pat diena prieš persodinant gėlę reikėtų ją pakankamai palaistyti. Atminkite, kad žydinčios gėlės negalima persodinti, tai patartina daryti tik jau pasibaigus žydėjimui.

 

Sodininko kalendorius

Palikite komentarą

*
*
*