KELETAS PATARIMŲ KAIP IŠSPRĘSTI DAŽNIAUSIAI PASITAIKANČIAS SPINTELIŲ PROBLEMAS

KELETAS PATARIMŲ KAIP IŠSPRĘSTI DAŽNIAUSIAI PASITAIKANČIAS SPINTELIŲ PROBLEMAS

Tikriausiai daugumai iš mūsų gerai žinomas jausmas, kai spintelių durelės uždaromos skleidžia didelį ir nemalonų garsą, o stalčiai sklandžiai neatsidaro. Tačiau šiuos nepatogumus galima lengvai pašalinti, tad pateiksime Jums keletą patarimų kaip tai nesunkiai padaryti.

1. Stringantys ir nesklandžiai atsidarinėjantys stalčiai

Iš pradžių išimkite stalčių ir nuvalykite bėgelius bei pavažas. Tada juos sutepkite ar apipurškite lubrikaciniu tepalu. Tuomet įstatykite stalčių atgal į jo vietą. Jeigu stalčiaus bėgeliai yra pažeisti, reikėtų įsigyti naujus, o tai galite padaryti artimiausioje MOKI VEŽI parduotuvėje.

2. Spintelės durelės ne pilnai užsidaro

Paprasčiausiai būdas yra priveržti atsilaisvinusius varžtus vyriuose. Jeigu tai nepadėjo, pabandykite pareguliuoti vyrių padėti (naujesnės gamybos durelės turi specialų varžtą tam atlikti). Pasitaiko ir tokių atvejų, kad spintelės būna šiek tiek pakrypusios, tad norint išspręsti ne pilnai užsidarančių durelių problemą, tiesiog reikėtų perstatyti spintelę į kitą vietą.

3. Varžtai nesilaiko vyriuose

Iš pradžių pašalinkite vyrius. Tuomet angą užtaisykite tankia ir tvirta medžiaga (pavyzdžiui, kaip laikinas sprendimas gali tarnauti stipriai sugrūsti ir momentiniais klijais sutvirtinti popieriaus gumulėliai, degtukai ar dantų krapštukai). Išsikišusias vietas reikėtų nupjauti peiliu. Kai tai atliksite vyrius pritaisykite atgal į vietą. Jeigu nei vienas iš anksčiau pateiktų būdų nepadeda, tada vyrius persukite į kitą vietą, keletą centimetrų žemiau ar aukščiau nuo dabartinės pozicijos.

4. Nusidėvėjusi spintelių apdaila

Nedidelius įbrėžimus galite užtepti medienos glaistu, atitinkančiu Jūsų spintelės spalvą. Jeigu žala yra rimtesnė, medines spintelės vietas šiek tiek apšlifuokite švitriniu popieriumi, kad pašalintumėte įbrėžimus ar kitokius nusidėvėjimo žymes. Galite bandyti perdažyti spintelę, tačiau jeigu ji pagaminta iš brangesnės medžiagos, to daryti nepatariame

5. Įdubęs stalčiaus dugnas

Ši problema dažniausiai atsiranda dėl per didelio stalčiuje laikomų daiktų svorio. Iškritus tvirtinimo elementams, gali net atvėpti vienas iš dugno plokštės kampų. Patariame įdubusį dugną sustiprinti iš apačios vinimis ar klijais pritvirtinus faneros plokštę. Jeigu tai netrukdys stalčiui atsidaryti ir užsidaryti, galite iš apačios prikalti plonas lenteles.

6. Metalinės spintelės dalys atrodo susidėvėjusios

Iš pradžių nušveiskite metalines dalis. Jeigu nesate patenkinti rezultatu, nuimkite metalines dalis ir jas perdažykite. Truputį brangesnis variantas būtų pakeisti senąsias dalis naujomis. Tokiais būdais sėkmingai atnaujinsite spinteles nepirkdami naujų.

 

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*