LAUKO DURŲ MONTAVIMO PATARIMAI

LAUKO DURŲ MONTAVIMO PATARIMAI

Lauko duris svečiai ar praeiviai pastebi pirmiausiai, todėl tai tarsi tampa namų vizitine kortele. Žinoma, geriausia kai duris montuoja to amato specialistai. Tačiau jei visgi suplanavote šio darbo imtis patys, tuomet MOKI VEŽI parduotuvės konsultantai duos Jums keletą naudingų patarimų.

Pirmiausia demontuokite senųjų durų apvadus, kad liktų tik durų anga. Tuomet išsimatuokite aukštį ir plotį skirtą angos durims. Patariame matavimui naudoti ruletę, nes su ja nesunkiai angą išmatuosite ir vienas. Kadangi anga ne visada būna labai lygi, todėl svarbu tiek aukštį, tiek plotį matuoti trijose vietose: iš šonų ir per vidurį. Jums bus reikalingas mažiausias atstumas. Taipogi reikia išsimatuoti ir sienos storį, kaip ir prieš tai reikia matuoti keliose vietose, tačiau Jums reikalingas bus didžiausias skaičius. Atlikus matavimus, reikės pasirinkti į kurią pusę atsidarinės lauko durys – ar į dešinę, ar į kairę. Tuomet paaiškės kurioje pusėje bus spyna ir vyriai.

Toliau – durų staktos montavimas. Pirmiausia, tam atlikti reikia išsimatuoti durų varčios plotį. Vidinėje pusėje viršutinė staktos dalis už durų varčią turėtų būti platesnė maždaug 5–6 milimetrais. Remdamiesi matavimais viršutinės staktos dalies galus nupjaukite 45 laipsnių kampu. Šoninių staktos dalių viršutines dalis taipogi nupjaukite 45 laipsnių kampu, kad susijungusios abi dalys (viršutinė ir šoninė) sudarytų taisyklingą 90 laipsnių kampą. Susukite jas medsraigčiais. Tuomet šoninėje staktos dalyje, toje pusėje, kurioje bus vyriai, pasižymėkite vyrių vieta (svarbu: tarp durų varčios ir viršutinės staktos dalies reikia palikti poros milimetrų tarpelį). Įstatykite vyrius į staktą, jiems pažymėtoje vietoje. Kitoje staktos pusėje pažymėkite spynos mechanizmo vietą. Jeigu durų staktoje nėra angos spynos mechanizmui – išfrezuokite ten ją.

Prisukite durų staktą į jai skirtą vietą ir ją sutvirtinkite mediniais kaiščiais. Jeigu siena yra platesnė nei durų stakta, tuomet dėkite papildomą lentelę, kuri uždengtų sieną, kad vaizdas vizualiai būtų vientisas. Tą papildomą lentelė prisukite prie staktos – taip ją praplatinsite – ir tada vėl statykite į jai skirtą vietą. Staktoje reikės padaryti kiaurymes jai pritvirtinti prie sienos. Grąžtas bus reikalingas padaryti kiaurymėms. Bet grąžtu padarysite tik skyles staktoje (svarbu: negręžkite sienos tam nepritaikytu grąžtu, nes sugadinsite įrankį, taip pat galite ir pažeisti staktą). Skylėms padaryti sienoje naudokite perforatorių. Tuomet pritvirtinkite staktą prie sienos varžtais. Ant vyrių, kurie pritvirtinti prie staktos, montuokite durų varčią, o prie durų varčios prisukite rankeną. Tada patikrinimui uždarykite duris:

  • jeigu durys užsidarė nesunkiai, niekas niekur nekliūna, reiškiasi, viską atlikote tiksliai ir durys įstatytos tinkamai;
  • jeigu durys užsidaro prastai, tuomet jas reikia reguliuoti, tai daroma varžtais, kuriais prie sienos pritvirtinta durų stakta.

Kuomet durys bus sureguliuotos taip, kad jos laisvai atsidarytų ir užsidarytų, tada naudokite montavimo putas. Užpildykite jomis tarp durų staktos ir sienos esančią ertmę. Svarbu: naudoti tik specialiai durims pritaikytas montavimo putas. Jos dažniausiai visiškai sukietėja ir išdžiūna per 30 minučių – tuo metu durys privalo būti uždarytos.

Galiausiai – apvadų montavimas. Išmatuokite apvadus ir supjaukite taip, kad viršuje būtų nupjauti 45 laipsnių kampu ir viršutinis bei šoninis apvadas sudarytų taisyklingą 90 laipsnių kampą. Apvadams prikalti patariama naudoti vinis be galvučių, kad nebūtų matomos kalimo vietos.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*