ORĄ VALANČIOS KAMBARINĖS GĖLĖS: 14 AUGALŲ

Jei anksčiau vyravo tendencija gėlėmis apstatyti visus įmanomus namų kampelius, dabar vis dažniau renkamės vos kelis, tačiau ne tik dailius, bet ir naudingus augalus. Maisto ruoša, praviri langai, pro kuriuos patenka oras iš gatvės, naminiai gyvūnai ir kiti faktoriai neišvengiamai teršia namų orą, todėl be nuolatinio patalpų vėdinimo, į pagalbą galima pasitelkti ir…augalus.

Tarp plataus MOKI-VEŽI augalų pasirinkimo rasite ir kambarinių gėlių, kurios – ne tik gražios, bet ir valo jūsų namų orą. Atrinkome 14 populiariausių augalų, kuriuos rasite ir mūsų parduotuvėse.

ALAVIJAS

Itin lengvai prižiūrimas bei grožio procedūroms neretai naudojamas alavijas puikiai sugeria formaldehidą bei benzeną, kuris randamas dažuose, plastiko produktuose, skalbimo priemonėse. Be to, skersai perpjautas alavijo lapelis gydo įvairias žaizdas bei nudegimus, taip pat yra plačiai naudojamas kosmetikos priemonių gamyboje ir ne tik – apie tai jau kalbėjome praėjusiame blogo įraše.

SVYRUOKLINIS FIKUSAS

Štai svyruoklinis fikusas padeda atsikratyti balduose bei kiliminėse dangose esančių toksinų.

KRAŠTUOTOJI DRACENA

Šis kambarinis augalas sugeria ore esančias taršias medžiagas, valo namų orą.

DRYŽUOTOJI DRACENA

Dryžuotoji dracena efektyviai kovoja su teršalais, randamais aliejiniuose dažuose ar lakuose.

FILODENDRAS

Tai – vijoklinis augalas, kuris itin greitai bei veiksmingai pašalina visus ore susikaupusius lakiuosius organinius junginius. DĖMESIO: šis augalas netinka, jei namuose auga maži vaikai ar naminiai gyvūnai – filodendras gali būti nuodingas jo paragavus.

AZALIJA

Daugelio namuose gyvenanti azalija puikiai sugeria formaldehidus, kurie aptinkami šiltinimui naudojamose poliuretano putose ir faneroje.

GEBENĖ LIPIKĖ

Tai vienas naudingiausių kambarinių augalų, kuris sugeria buitinėje chemijoje, asmens higienos produktuose, tualetiniame popieriuje ir servetėlėse esančius toksinus.

KUOKŠTINIS CHLOROFITAS

Be jau minėtų toksinų, dar ir anglies monoksidą sugeria kuokštinis chlorofitas, todėl šis gražuolis kambarinis augalas idealiai tiks namuose, kuriame kūrenamas židinys.

VĖZDŪNĖ

Puikiai net ir be tiesioginės saulės spindulių auganti ir laistoma vos kartą per savaitę, kambarinė gėlė vėzdūnė puikiai sugeria žmogui kenksmingus lakiuosius organinius junginius.

SANSEVJERA

O štai miegamajame idealiai tiks sansevjera, kuri, priešingai nei kiti augalai, deguonį išskiria naktį, o dienos metu sugeria anglies dvideginį.

DŽEIMSONO GERBERA

Šis, dar vienas populiarus kambarinis augalas iš oro lengvai pašalina trichloretileną, kuris į namus patenka iš cheminės drabužių valyklos. Taip pat Džeimsono gerbera nesunkiai valo orą ir nuo benzeno, kurio gausu dažuose.

CHRIZANTEMA

Šios spalvotos gėlės ne tik puošia, tačiau ir efektyviai išvalo namų orą nuo benzeno.

BENDŽAMINO FIKUSAS

Dar viena populiari kambarinė gėlė, kurią rekomenduojame laikyti svetainėje, kadangi šis fikusas puikiai filtruoja kiliminės dangos bei baldų skleidžiamus teršalus – formaldehidą, benzeną, trichloretileną.

SIMSO RODODENDRAS

Dar vienas populiarus kambarinis augalas, kuris efektyviai valo jūsų namų orą ir filtruoja jame esantį formaldehidą, kurį išskiria fanerą ar putų izoliacija.

Ar auginate bent vieną iš šių kambarinių gėlių? Pasidalinkite savo patirtimi mūsų Facebook paskyroje!

[gallery link="file" ids="2122,2123,2128,2126,2127,2124,2129,2333,2334,2335,2337,2338,2336,2125"]
Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*