BASEINAS KIEME: KĄ BŪTINA ŽINOTI PRIEŠ ĮSIRENGIANT?

Pamažu artėjant šiltajam sezonui galvojate apie baseino kieme įsirengimą? Mūsų specialistai dalinasi svarbiausiais patarimais, ką būtina žinoti dar prieš pradedant darbus.

BASEINU GALIMA NAUDOTIS VISUS METUS, tiksliau nuo balandžio iki vėlyvo rudens, tačiau tam prireiks papildomų išlaidų. Jei į savo kieme esantį baseiną norėtumėte įšokti ne tik vasarą, bet, pavyzdžiui, ir po pirties malonumų balandžio mėnesį, jis turėtų būti šildomas. Paprastai specialiomis sistemomis dengiamų baseinų sezonas trunka nuo balandžio iki spalio-lapkričio mėnesio.

SVARBIAUSIA – VIETA. Planuojant baseiną kieme, jį įrengti siūloma ne šiaurinėje pusėje, geriausia – pietų. Taip pat svarbu, kad baseinui skirta vieta būtų atvira ir jos neužstotų medžiai: taip vasarą saulė sušildys vandenį ir jo neužterš krentantys lapai ar medžių šakelės.

BŪTINA FILTRAVIMO ĮRANGA, kuri padeda baseino vandenį nuolat išlaikyti švarų.

OPTIMALUS DYDIS. Lietuvoje populiariausi 4 m pločio bei 10 m ilgio baseinai, kurie pakankamai dideli ir patogūs mėgautis vandens malonumais, tačiau nereikalauja papildomų priežiūros kaštų, lyginant su didesnių išmatavimų baseinais.

Kokį baseiną rinktis – ĮLEIDŽIAMĄ AR ANTŽEMINĮ? Įleidžiami baseinai yra ilgaamžiai, stacionariūs, tačiau ir jų įrengimas reikalauja daugiau išlaidų. Be to, priklausomai nuo jūsų kiemo grunto, ne visuomet šis pasirinkimas gali būti įgyvendintas.

Priešingai, pastatomą baseiną galima įrengti kone visur, jie yra mobilūs, todėl galima keisti jo vietą, o žiemą patraukti į šiltesnę vietą, taip prailginant jų tarnavimo trukmę. Svarbu ir tai, kad antžeminiai baseinai gaminami iš įvairiausių medžiagų, todėl kiekvienas ras tai, kas atitinka lūkesčius bei numatytą biudžetą.

Visgi, įsirengus baseiną išlaidos nesiliauja. SVARBU ŽINOTI, kad tiek įleidžiamo, tiek antžeminio baseino priežiūra reikalauja laiko bei išlaidų. Kad šie tarnautų ilgiau, būtina valyti vandens filtrus, dugną, sieneles, išrinkti šiukšles, nuolat sekti chloro lygį bei vandens rūgštingumą. Be to, ilgainiui abiejų tipų baseinus gali prireikti atnaujinti.

Nuosekliai apgalvojus, kokį baseiną rinktis bei kiek gali kainuoti vėlesnė jo priežiūra, šis pasirinkimas – tikras džiaugsmas bei malonumas šeimai!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*