NATŪRALIOS PRIEMONĖS, PADEDANČIOS KOVOJANT SU UODAIS!

NATŪRALIOS PRIEMONĖS, PADEDANČIOS KOVOJANT SU UODAIS!

Ar jau spėjote ištirti Lietuvos gamtą? Pastovyklauti? O gal tai – dar tik jūsų planuose rugpjūtį? Juk vasara dar nesibaigė ir dažnas atostogauja būtent paskutinį jos mėnesį.

Jei leisitės į gamtą, nepamirškite užsukti į „Moki-Veži“, kur rasite vienkartinių kepsninių, šašlykinių, iešmų, šiukšlių maišų ir, žinoma, įvairių priemonių, atbaidančių įkyriuosius uodus. Visgi, ne visi žino, jog yra ir keli natūralūs būdai, dėl kurių šie vabzdžiai nuo jūsų laikysis atokiau. Kokios tai priemonės, pasakojame šiame blogo įraše.

CITRINŽOLĖ

Augalų mylėtojai žino, koks nuostabus šios gėlės kvapas. Tiesa, jį mėgstame tik mes, o uodai vos jį užuodę skrenda visai į kitą pusę. Būtent todėl dauguma repelentų bei degių žvakių nuo uodų kvepia citrinžole.

„Moki-Veži“ parduotuvėse rasite ir šį augalą vazone: citrinžolės į gamtą gal ir nesivešite, tačiau galite pastatyti savo namuose ant palangės. Jos kvapas užkirs kelią uodams įskristi į namus pro atvirą langą.

„PASIDARYK PATS“ REPELENTAS

Jei nemėgstate repelentų kvapo, galite pasigaminti savo. Ar žinojote, jog uodams nepatinka ir mėtų bei rozmarinų kvapas? Šias prieskonines žoleles (labai didelę jų saują) išvirkite vandenyje, o atvėsusį nuovirą supilkite į nedidelės talpos buteliukus su purškikliu. Keliaudami į gamtą šia priemone išpurkškite viršutinį drabužių sluoksnį bei atviras kūno vietas – taip tikrai sumažinsite uodų įkandimų skaičių.

VIETOJE ŽVAKIŲ – CITRINA SU GVAZDIKĖLIAIS

Pamiršote įsigyti uodus atbaidančių žvakių? Nieko tokio. Perpjaukite kelias citrinas pusiau ir į jas įsmeikite po kelis gvazdikėlius. Šių kvapų „miksas“ taip pat labai nemalonus uodams.

....IR NET KAVOS TIRŠČIAI!

Smilkstantys kavos tirščiai – puiki uodų atbaidymo priemonė. Sausus kavos tirščius uždekite ir leiskite jiems smilkti: jų skleidžiamas kvapas taip pat neleis šiems vabzdžiams prisiartinti.

VEIKSMINGIAUSI – REPELENTAI

Visgi, tai – natūralūs, liaudiški būdai kovoti su šiais nemaloniais vabzdžiais, kurių įkandimai erzina kone visus. Jų veiksmingumas nėra moksliškai įrodytas, todėl norint tikrai stiprios apsaugos nuo uodų rekomenduojame naudoti jums priimtiniausius repelentus. „Moki-Veži“ parduotuvėse bei mokivezi.lt ieškokite iš elektros tinklo maitinamų repelentų namams, nešiojamą „Thermacell“ įrenginį, kuris atbaido net 98 % jus puolančių vabzdžių iki 21 kv. m. plote, repelentą su saulės baterija, kuris tinka sodams, lauko terasoms, ir, žinoma, purškiamų priemonių nuo uodų, erkių, mašalų.

Jus dominančios prekės laikinai nėra mokivezi.lt? Prie produkto aprašymo rasite fizinių „Moki-Veži“ parduotuvių sąrašą, kur galite įsigyti produktą.

Malonių įspūdžių gamtoje!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*