DERLIUS! NAUDINGI PATARIMAI APIE JO LAIKYMĄ, KONSERVAVIMĄ IR NE TIK

DERLIUS! NAUDINGI PATARIMAI APIE JO LAIKYMĄ, KONSERVAVIMĄ IR NE TIK

Tiek derliaus, jog nežinote, ką su juo daryti? „Moki-Veži“ rasite platų sandėliavimo lentynų asortimentą, konservavimo prekių sumažintomis kainomis, šaldymo indų bei maišelių, o naujausiame blogo įraše – ir naudingų patarimų derliaus ir jo laikymo bei konservavimo tema.

SKINAME DERLIŲ

Vasarai įpusėjus, jau skinamas vaisių bei uogų derlius. Sodo gėrybės sunoksta nevienodai, todėl obuolius, kriaušes, slyvas ir kitas sodo dovanas skinkite per kelis kartus. Jei skindami derlių nepasiekiate aukščiau esančių vaisių, šią užduotį palengvinkite su specialiais vaisių skintuvais arba naudodamiesi universaliomis kopėčiomis.

Galiausiai, nepamirškite surinkti ir sunaikinti kenkėjų bei ligų pažeistus vaisius, nepalikite jų ant žemės.

KAIP LAIKYTI DERLIŲ?

Įvairius vaisius, bulves ir kitą derlių patariama laikyti rūsyje vėsiai. Taip juo galėsite mėgautis daugiau nei mėnesį. Tiesa, sandėliuokite tik sveikus, nepažeistus vaisius, kad šie neapkrėstų kitų. Sandėliuokite tvarkingose, švariose ir vėdinamose patalpose, jei reikia – naudokite sandėliavimo lentynas. Jums gali praversti ir įvairios sandėliavimui tinkančios medinės dėžės.

Bulves bei kitus šakniavaisius rekomenduojame laikyti apie 1–1,5 m aukščio dėžėse, kurių dugnas bei sienelės būtų medinės, su 2–3 cm tarpu tarp lentelių. Tokias dėžes rekomenduojame laikyti kažkiek pakeltas nuo žemės (jas statykite, pavyzdžiui, ant plytų) tam, jog užtikrintumėte tinkamą oro cirkuliaciją.

KONSERVUOKITE

Pasinaudokite „Moki-Veži“ nuolaidomis ir derliumi pasirūpinkite jau dabar. Nebijokite eksperimentuoti, išbandykite naujus skonius, sandėliavimo lentynas papildykite naujais deriniais, o ne vien tik marinuotais agurkais. Trūksta idėjų? Siūlome išbandyti:

  • virtą pomidorų, obuolių, raudonųjų paprikų ir svogūnų čatnį, kuris puikiai tiks prie įvairių mėsos patiekalų;
  • pasiruoškite keptų pomidorų padažą žiemai;
  • išbandykite cukinijas, marinuotas su pomidorų pasta;
  • pasigaminkite jums patinkančio aštrumo adžiką su saldžiosios paprikos gabalėliais;
  • morkų ir kopūstų derinys – klasika, kuri žiemą bus puikiu garnyru prie kepsnių;
  • marinuokite svogūnų žiedus;
  • agurkai, maži pomidoriukai ir cukinija – taip pat jūsų dėmesio vertas derinys.

ŠALDYKITE

Beje, derlių galite ne tik virti, konservuoti, bet ir šaldyti pačiais įvairiausiais būdais. Pavyzdžiui:

  • sriuboms, troškiniams, garnyrams galite užšaldyti mylimų daržo gėrybių ir jas laikyti specialiuose maišeliuose šaldymo kameroje;
  • prieskonines žoleles galite smulkiai supjaustyti, įdėti į ledo kubelių formas ir užpilti aliejumi ar tirpintu sviestu. Tokie šaldyti kubeliai vėliau pasitarnaus ruošiant įvairius patiekalus;
  • nepamirškite užšaldyti ir įvairių uogų: taip visuomet turėsite vaisių kokteiliams skirtų ingredientų ar blynų pagardų.

DŽIOVINKITE

Džiovintos vaisių bei daržovių skiltelės – dar vienas puikus būdas, kaip panaudoti šių metų derlių! Keliaukite į artimiausią „Moki-Veži“ parduotuvę arba įsigykite vaisių džiovintuvą už itin gerą kainą internetu!

Juk džiovintos vaisių bei daržovių skiltelės – itin sveikas ir gardus užkandis, kuris patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, džiovintuve galėsite džiovinti ne tik obuoliukus, grybus ar prieskonines žoleles, bet ir mėsytę!

Trūksta idėjų? Daug naudingų patarimų įvairiomis temomis rasite mūsų „Facebook“ paskyroje.
Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*