4 ŽIEMĄ ŽYDINČIOS GĖLĖS

4 ŽIEMĄ ŽYDINČIOS GĖLĖS

Net ir šalčiausiu metų laiku namai gali džiuginti ryškiais gėlių žiedais: tereikia į juos pasikviesti tas kambarines gėles, kurios žydi būtent žiemą. MOKI-VEŽI rasite platų kambarinių gėlių pasirinkimą: nepamirškite pasinaudoti ir naujausiais mūsų pasiūlymais!

Na, o šiame blogo įraše norime jums pristatyti keturias, ko gero, populiariausias kambarines gėles, kurios dažnai sutinkamos daugelio namuose: tinkamai jas prižiūrint, žiemą galėsite grožėtis nuostabiais jų žiedais.

SANPAULIJA

Ši gražuolė kambarinė gėlė mėgsta šilumą, reguliarų laistymą, šviesą ir drėgną, ne per sausą orą. Taip pat mūsų specialistai pataria nekeisti Sanpaulijos vietos: kai ši gėlė pernešama iš vienos namų vietos į kitą, nustoja gausiai žydėti.

Iškart įsigytą Sanpauliją patariame persodinti į naują vazoną su maistinėmis medžiagomis praturtintu dirvožemiu.

Geriausia temperatūra šiai gėlei - +17...+23 C laipsniai šilumos. Laistant vandenį geriau pilkite į vazono lėkštę, o ne ant gėlės: kitu atveju Sanpaulijos lapai ims pūti.

BEGONIJA

Šios kambarinės gėlės mėgsta tas namų vietas, kur gausu rytinės saulės spindulių, tad nesibaiminkite ir vazoną statykite būtent ten. Laistykite reguliariai, pagal grafiką, vazone esančią žemę sudrėkinant, bet jokiu būdu neperliejant. Ji neturi būti šlapia. Taip pat laistant svarbu įsitikinti, kad nėra vandens pertekliaus: perliejus begonijas, jų šaknys ims pūti ir gėlė žus. Tręškite kartą per mėnesį. Platų trąšų kambarinėms gėlėms pasirinkimą rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse bei mūsų el.parduotuvėje.

PUANSETIJA

Per Kalėdas neretai daugelio namuose apsigyvena Kalėdų gėlė, dar žinoma Puansetijos vardu. Šis augalas itin jautrus šalčiui, todėl jau gabendami namo iš parduotuvės, šią gėlę apdenkite taip, kad būtų apsaugota nuo šalčio bei vėjo. Namuose laikykite ten, kur nėra tiesioginių saulės spindulių, o temperatūra siekia +16...+20 C laipsnių. Laistykite dažnai ir neleiskite žemei vazone išdžiūti.

ORCHIDĖJA

Štai, norint džiaugtis visus metus žydinčia orchidėja, šią kambarinę gėlę patariama auginti šviesioje vietoje be tiesioginių saulės spindulių. Venkite skersvėjo, laistykite tik tuomet, kai orchidėjų šaknys įgauna sidabriškai pilką spalvą (yra „ištroškusios“) bei saikingai.

Daugiau naudingų patarimų apie augalų priežiūrą ir ne tik ieškokite mūsų Facebook paskyroje!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*