KĄ DARYTI SU EGLE PO ŠVENČIŲ?

KĄ DARYTI SU EGLE PO ŠVENČIŲ?

Kaip ir kasmet, gražiausių metuose švenčių pabaigą skelbia Trys Karaliai, mus aplankantys jau sausio 6-ąją. Šventėms praūžus ne tik grįžtame į normalų gyvenimo ritmą, tačiau ir nupuošiame namus.

Kalėdų proga puošdami dirbtinę eglę ne tik tausojame gamtą, bet ir be rūpesčių užbaigiame švenčių maratoną. O štai tie, kurie namuose džiaugėsi gyva eglute, raginami jos taip paprastai neišmesti: kirstas egles galite pristatyti į specialias jų surinkimo vietas – medeliai bus panaudojami biokurui. O štai gyvas egles vazonuose kviečiame sodinti kieme bei džiaugtis medeliu dar ilgą laiką! Mūsų specialistų patarimai – šiame blogo įraše.

Beje, jei kitąmet ir jūs norite be vargo ruoštis šventėms joms pasirenkant dirbtinę eglutę, pasinaudokite vykstančio MOKI-VEŽI išpardavimo pasiūlymais, tarp kurių – gausybė kalėdinių prekių su nuolaida!

GYVOS KALĖDŲ EGLUTĖS PERSODINIMAS LAUKE

Nedarykite to iškart. Jokiu būdu nesodinkite lauke nupuoštos kalėdinės eglutės iškart šventėms praūžus. Ilgą laiką (3 savaites ar daugiau) namuose gyvenusi eglė jau spėjo priprasti prie kambario temperatūros ir netgi galimai leido naujus ūgliukus. Staigus medelio išnešimas į lauką jį pasmerks žūčiai.

Medelio aklimatizavimas. Kaip ir tik įsigijus, taip ir nešant laukan iš namų, pirmiausia, eglę reikėtų aklimatizuoti. Tai reiškia, kad prieš išnešant į lauką, šis medelis turėtų kurį laiką praleisti patalpoje, kur temperatūra žemesnė nei vidaus, bet aukštesnė nei lauko. Idealu 0-5 laipsniai šilumos. Puikiai tiks rūsys, įstiklintas balkonas ar laiptinė, jei kaimynai neprieštarauja.

Nešimas į lauką. Kai pavasaris – jau ne už kalnų, o oro temperatūra nekrinta žemiau 0 laipsnių, eglę galima išnešti į lauką. Tiesa, nepulkite sodinti iškart, bet luktelkite, kol gruntas įšils ir bus galima kasti.

Atsakingai parinkite vietą. Nors paprastosios bei dygiosios eglutės jai nėra labai reiklios, o gruntas taip pat tinka praktiškai bet koks, užtat kėniai ar baltosios eglutės – kur kas reiklesnės. Šiems medeliams reikalinga nuo vėjo bei itin kaitrių saulės spindulių (bent dalinai) apsaugota vieta, kurioje gruntas – taip pat turi būti derlingas. Kitu atveju, bus didelė tikimybė, jog medeliai neprigis.

Pasidomėkite medelio priežiūra bei persodinimu dar prieš jį įsigydami. Kasmet mūsų klientams patariame pasidomėti perkamo medelio priežiūra, įnešimo į namus ir vėliau – persodinimo procesu. Netinkamai dar prieš šventes į namus įnešamas ir aklimatizuojamas (arba dar blogiau, visai ne) medelis sunkiai prigis jį vėliau persodinant.

Visų persodinimui reikalingų priemonių ieškokite mūsų parduotuvėse. Linkime, kad medelis sėkmingai prigytų!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*