KAIP NAMAMS SUTEIKTI DIDESNĖS ERDVĖS POJŪTĮ?

KAIP NAMAMS SUTEIKTI DIDESNĖS ERDVĖS POJŪTĮ?

Turbūt visi sutiks, kad erdvus būstas – kur kas patogesnis ir jame norisi praleisti daugiau laiko. Jei gyvenate nedidelės kvadratūros būste, ko gero, ir jūs kartais pasvajojate apie erdvius ir jaukius namus. Norint tokius turėti, visai nebūtina dairytis į nekilnojamojo turto skelbimus: pakaks vos kelių interjero dizaino gudrybių, kurios akimirksniu optiškai padidina namus!

Šiame MOKI-VEŽI blogo įraše atskleidžiame 10 gudrybių, kaip nedideliam kambariui ar būstui suteikti erdvės pojūtį. Kviečiame susipažinti su MOKI-VEŽI specialistų patarimais, o prekių namų remontui ar apdailos darbams ieškokite MOKI-VEŽI. Nepamirškite pasinaudoti vis naujomis nuolaidomis!

Būsto sienos

Viena pagrindinių taisyklių: norint, kad jūsų namai ar tam tikras kambarys vizualiai atrodytų erdvesnis, jo sienoms rinkitės tik vienos spalvos dažus ar tapetus. Geriausia – balta, smėlio, švelniai pilka spalva ir kiti šviesūs atspalviai.

Baldai

MOKI-VEŽI specialistai pataria rinktis baldus ant kojelių: sofas, stalus, fotelius ir t.t. Nuo žemės „pakelti“ baldai sukurs didesnės erdvės pojūtį bei neapsunkins interjero.

Sujungtos erdvės

Keli kambariai, atskirti sienomis, jau ir taip nedideliame būste sukuria dar mažesnės erdvės efektą. Jei turite galimybę, pagalvokite apie sienų išgriovimą ir erdvių sujungimą. Pavyzdžiui, galite sujungti virtuvę su svetaine ar valgomuoju, vonios kambarį su tualetu, du nedidelius vaikams skirtus kambarius ir panašiai.

Kuo mažiau daiktų

Taip, žvakės, vazos, nuotraukų rėmeliai ir kiti mieli namų aksesuarai suteikia jaukumo, tačiau nedideliame būste jie padaro „meškos paslaugą“ jį bereikalingai apkraunant smulkmenomis, kurios neturi aiškios ir svarios paskirties. Drąsiai su jomis atsisveikinkite ir, užuot jomis apstatę visus įmanomus kampus, geriau pasirinkite vieną jums patinkančią vazą ir kelis nuotraukų rėmelius.

Raštams – ne

Mažame būste venkite raštų: raštuotų kilimų, pagalvėlių, užuolaidų, sienų tapetų ir pan. Čia tinka tik vientisos, neutralios spalvos ar tik viena, kita nedidelė raštuota detalė (pagalvėlės ant sofos, spalvingas paveikslas).

Skaidrūs baldai

Permatomos dušo kabinos, stikliniai staliukai, lentynos ir t.t. taip pat padės sukurti erdvės pojūtį jūsų namuose.

Langai ir užuolaidos

Norite iškart optiškai padidinti namus? Užuolaidoms rinkitės prie lubų tvirtinamus karnizus. Taip langai atrodys aukštesni, o namai – didesni.

Proporcijos

Jas išlaikykite visur: venkite didelių baldų, milžiniškų šviestuvų ar net lubas siekiančių kambarinių gėlių.

Veidrodžiai

Viena populiariausių gudrybių – ant sienos pakabintas veidrodis, kuris iškart optiškai padidins jūsų namus.

Apšvietimas

Galiausiai, skirkite dėmesio renkantis apšvietimą. Sumaniai apšviestas kambarys vizualiai padidins erdvę, tad rekomenduojame pasirūpinti daugiau nei 2-3 šviesos šaltiniais.

Tikimės, kad mūsų patarimai jums buvo naudingi. Daugiau jų ieškokite mūsų Facebook paskyroje. Linkime jaukaus laiko namuose!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*