AVORTIJA: GRAŽIOJO SUKULENTO PRIEŽIŪROS PATARIMAI

AVORTIJA: GRAŽIOJO SUKULENTO PRIEŽIŪROS PATARIMAI

Avortija – gražus, nedidelis sukulentinis augalas, kurį augina, ko gero, visi sukulentinių augalų mėgėjai. Kilusi iš Pietų Afrikos, ši gėlė akį džiugina savo gražiais žiedais: Lietuvoje dažniausiai auginamos dvi šio augalo rūšys, kurios pasipuošusios skersais dryžiais arba baltais gumburėliais.

Kviečiame užsukti į MOKI-VEŽI ir išsirinkti labiausiai patinkančią, o šiame MOKI-VEŽI blogo įraše – susipažinti su svarbiausiais avortijų priežiūros patarimais, kuriuos paruošė mūsų specialistas!

Primename, kad MOKI-VEŽI nuolatos rasite vis naujas akcijas įvairioms gėlėms, sodo, daržo bei kitoms prekėms.

AVORTIJOS PRIEŽIŪRA: PATARIA MOKI-VEŽI SPECIALISTAS

Kaip ir minėjome, avortijų rūšių yra ne viena, tačiau Lietuvoje labiausiai paplitusios dvi, kurių priežiūra – kone identiška.

  • Joms parinkite šviesią, bet ne ypač saulėtą vietą.
  • Vasarą laikykite šiltoje vietoje su šešėliu (galima laikyti balkone ar kieme pasirūpinant apsauga nuo saulės bei kritulių), o žiemą pakaks vėsesnės oro temperatūros, kuri neviršytų +15 C laipsnių.
  • Laistant svarbu nepersistengti. Šaltaisiais sezonais pakanka retkarčiais negausiai palaistyti. Pavasarį bei vasarą – šiek tiek dažniau, bet irgi neperliejant augalo. Taip pat visuomet patikrinkite, ar vazono lėkštėje nėra užsilikusio vandens: jei jo yra, būtinai pašalinkite.
  • Šį sukulentinį augalą MOKI-VEŽI specialistas rekomenduoja tręšti kaktusams ir sukulentams skirtomis trąšomis kas mėnesį ir tik kovo-rugpjūčio mėnesiais. Vėliau netręškite.
  • Gera žinia ta, kad ligos avortiją užklumpa itin retai. Jų praktiškai išvengsite, jei šį augalą apsaugosite nuo intensyvių saulės spindulių, lietaus ar gausaus laistymo.
  • Norite dauginti? Nupjaukite šoninį avortijos lapelį iš apačios, jį šiek tiek padžiovinkite ir sodinkite į dirvą. Avortijos dauginimas itin paprastas ir jos paprastai lengvai prigyja.

Ir viskas: štai, tokia paprasta avortijų priežiūra! Laikantis MOKI-VEŽI specialisto patarimų, galėsite džiaugtis puikaus grožio sukulentiniu augalu. Daugiau naudingų patarimų ieškokite – MOKI-VEŽI bloge arba MOKI-VEŽI. SODO GAMA Facebook paskyroje!

 

Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*