MEDINĖS TVOROS PERDAŽYMAS: KĄ SVARBU ŽINOTI?

MEDINĖS TVOROS PERDAŽYMAS: KĄ SVARBU ŽINOTI?

Ko gero, nesuklysime sakydami, kad visi, kas turi kiemą, svajoja ir apie puikiai atrodančią medinę tvorą, pabrėžiančią namui priklausančią teritoriją ir apsaugančią nuo pašalinių žvilgsnių ir apsilankymų. Visgi, kad tvora atrodytų puikiai ne vienerius metus, ja reikia tinkamai rūpintis ir saugoti. 

MOKI-VEŽI specialistai dalinasi medinės tvoros dažymo rekomendacijomis, kurios padės pasiruošti darbui ir pasirinkti tinkamus įrankius ir dažymo patarimais, kurie padės užtikrinti tvoros ilgaamžiškumą.

Planuojate imtis tvoros perdažymo? Visų reikalingų priemonių ieškokite MOKI-VEŽI – nepamirškite pasinaudoti nuolaidomis!

PRIEŠ PRADEDANT DAŽYTI TVORĄ

Pasiruoškite tvoros dažymui įsigydami:

PASIRUOŠIMAS

Pirmiausia, pasižiūrėkite ar netrukdo jokie augalai. Jei trukdo, juos galite truputį apkirpti, surišti juostelėmis ar paremti atramomis. Svarbiausia, įsirengti vietą, kad būtų patogu dirbti. Jei augalai vis tiek arti tvoros, juos kuriam laikui galima uždengti plastikine plėvele. Visus dumblius, kerpes, samanas ar grybelius galima pašalinti fungicidiniu plovikliu.

Vėliau peržiūrėkite, ar nėra išlindusių vinių ar varžtų. Jei radote, nulenkite juos arba, jei įmanoma, ištraukite.

Trečia, įsitikinkite, ar nereikia apdoroti bei nušveisti medienos. Jei jūsų tvora pagaminta iš nedengtos arba neapdorotos medienos, pirmiausia ją reikia apdoroti apsauginiu giluminiu medienos gruntu. Taip apsaugosite lentas nuo trūnijimo ir užtikrinsite jų ilgaamžiškumą. Jei tvora anksčiau buvo dengta lazūra, dažyta ar lakuota, bet matote, kad sluoksnis yra suskilinėjęs ar pažeistas, reikia lentelę nuvalyti iki medienos, kad ją galėtumėte padengti nauju sluoksniu. Jei medienos sukibimas atrodo geras, o spalva šviesi ar šviesesnė, lyginant su kuria ketinate dažyti, galite dažyti ant viršaus. Bet kuriuo atveju, reikia nušveisti tikrai šiurkščias vietas, kad produktas gerai sukibtų su tvora.

APSAUGA IR ATNAUJINIMAS

Įsitikinkite, kad oras palankus tvoros dažymui. Svarbiausia, kad būtų sausa ir daugiau nei +5 °C. Jei saulė kaitri, o dažoma tvora stipriai kaitinama tiesioginių jos spindulių, dažyti tvoros nerekomenduojama, kadangi ji nesugers dažų ar lazūros bei nebus suformuota tinkama apsauginė plėvelė.

Dažymui rekomenduojame rinktis saulėtą dieną, tačiau vengti stiprių ir kaitrių jos spindulių. Geriausias laikas – ryte: taip tvora spės išdžiūti.

Prieš dažymą pasirinktą produktą rekomenduojame išbandyti mažiau matomame tvoros kampe ir įsitikinti, kad sukibimas tikrai geras, o produktas lengvai dengiasi. Jei naudosite daugiau nei vieną produkto skardinę, sumaišykite jas didesnėje talpoje, kad išvengtumėte netolygumo dengdami.

Jei naudojate specialiai medienai skirtus dažus, prieš tai padenkite paviršių vienu medienos grunto sluoksniu ir leiskite išdžiūti. Jei tvoros lentelės išdėstytos horizontaliai, dažymo potėpiai turi būti horizontalūs, o vertikalių lentelių – vertikalūs. Svarbiausia, laikytis medienos pluošto krypties. Rekomenduojame dažyti nuo viršaus į apačią, kad nuvarvėjus dažams juos būtų galima pataisyti dar nespėjus jiems išdžiūti.

Mažesnis teptukas skirtas padengti visus kampus tarp lentelių ir stulpų, kurių nepavyko pasiekti didesniu teptuku.

Baigus tvoros dažymo darbus, išplaukite teptukus. O kai tvora visiškai išdžius, nuimkite plastikinę plėvelę, juosteles ir atramas.

Visų medinių tvorų dažymui reikmenų rasite MOKI-VEŽI parduotuvėse, o mūsų konsultantai mielai pakonsultuos visais rūpimais klausimais.

Linkime malonių darbų ir džiuginančių rezultatų!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*