LAUKO TRINKELĖS: KOKIE TIPAI IR SAVYBĖS?

LAUKO TRINKELĖS: KOKIE TIPAI IR SAVYBĖS?

Pavasaris – puikus metas iš darbų sąrašo išbraukti trinkelių klojimą savo kieme. Juk graži, tvarkinga ir tvirta kiemo danga, be abejonės, kiemui tikrai suteikia estetikos ir tvarkos.

Visgi, pradėjus galvoti apie kiemo takų klojimą trinkelėmis, svarbu įvertinti savo poreikius bei biudžetą. Būtent todėl, šiame MOKI-VEŽI blogo įraše jums norime pristatyti populiariausius trinkelių tipus ir jų savybes.

Išsirinkote? Pasinaudokite vis naujomis MOKI-VEŽI nuolaidomis!

BETONINĖS TRINKELĖS

Betoninės trinkelės – puikus pasirinkimas ieškantiems pigaus varianto ir spalvų. Pati pigiausia betoninių trinkelių spalva – pilka, bet galite rasti bene visas pagrindines spalvas. Daugeliu atveju, pilkų betoninių trinkelių pigumas dažniausiai tampa lemiamu veiksniu, todėl dažnai matome daug pilkų kiemų.

Be to, egzistuoja betoninės plytelės su faktūra bei ažūrinės plytelės su ertmėmis, kuriose gali augti žolė. Toks variantas gali pagyvinti pilko paviršiaus vaizdą. Visgi, toks grožis prasilenkia su praktiškumu, kadangi šios dangos priežiūra – sudėtingesnė.

Betoninių trinkelių trūkumas – jos nėra tokios ilgaamžės, kaip klinkerio trinkelės.

KLINKERIO TRINKELĖS

Klinkerio trinkelių formų būna panašių kaip ir betoninių. Didžiausias skirtumas yra sudėtis, kadangi klinkerio trinkelės yra degtos iš molio su naudingų savybių suteikiančiomis priemaišomis. Šių plytelių spalvos dažniausiai yra tradicinės keraminės, pavyzdžiui, rusvos, rausvos, bet gali egzistuoti ir kitokių atspalvių.

Kalbant apie privalumus, klinkerio trinkelių danga suteikia kiemui daugiau prabangos, yra tvirtesnės ir ilgaamžiškesnės. Klinkerio plytelės prastai įgerią drėgmę ir yra atsparios šalčiui.

Klinkerio trinkelių trūkumas – aukštesnė kaina, kuri gali būti net keletą kartų didesnė nei betoninių. Visgi, pigiausios klinkerio trinkelės savo kaina gali lygintis su vidutinių kainų betoninėmis trinkelėmis.

NATŪRALAUS AKMENS TRINKELĖS

Tokios trinkelės tikrai nėra pats populiariausias pasirinkimas, bet pasižymi ilgaamžiškumu. Dažniausiai galima rasti granitinių ar bazalto trinkelių. Nors jų klojimo technika beveik nesiskiria, klojimo kaina (įskaičiuojant ir pačių trinkelių kainą) gali siekti triženklę sumą eurų už kvadratinį metrą, tad natūralaus akmens trinkelėmis dažniausiai klojamas nedidelis plotas.

Didžiausi šių trinkelių privalumai – natūralus akmuo, kuris pasižymi solidumu, ilgaamžiškumu, atsparumu apkrovoms ir atmosferos reiškiniams.

MEDINĖS TRINKELĖS

Šios trinkelės dažniausiai naudojamos, kaip dekoratyviniai elementai, ypač tinkantys mažiems kiemo takeliams. Mediena nėra pats ilgaamžiškiausias pasirinkimas, todėl ją reikia dažniau prižiūrėti, pasirūpinti pakarotiniu impregnavimu (parduodamos jau impregnuotos). Palijus arba anksti ryte, medinės trinkelės tampa bene slidžiausia danga, kadangi nušlifuotas medis yra natūraliai slidus.

Dažniausiai galie rasti ąžuolo, uosio, maumeždio ir kitų medžių rūšies trinkelių.

TRINKELIŲ KLOJIMAS

Išsirinkti ir nusipirkti trinkeles yra tik vienas žingsnis, tačiau jų klojimas yra svarbiausias. Trinkelės dažniausiai klojamos pėsčiųjų zonose, naudojamos takeliams, kieme, automobilio įvažiavimui arba viešose zonose. Šias zonas norisi įsirengti ypač atsakingai, tad neretai pagalvojama apie apie profesionalų pagalbą.

MOKI-VEŽI parduotuvėse rasite platų trinkelių pasirinkimą bei visas reikalingas priemones joms kloti, o parduotuvių specialistai maloniai pakonsultuos visais rūpimais klausimais.

Linkime lengvų darbų ir jus džiuginančių rezultatų!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*