EGZOTINĖ KAMBARINĖ GĖLĖ: KINKANINIS CITRINMEDIS

EGZOTINĖ KAMBARINĖ GĖLĖ: KINKANINIS CITRINMEDIS

Dažnai tenka nužvelgti kinkaninį citrinmedį, pasvajoti apie jo auginimą namuose, bet vis numojate ranka, neva jo priežiūra – ko gero, sudėtinga? Iš tiesų, taip nėra! Taip, ši egzotinė kambarinė gėlė mėgsta gauti nors truputį saulės šviesos, sulaukti dėmesio, tačiau su šio kambarinio augalo priežiūra tikrai susitvarkys kiekvienas.

MOKI-VEŽI specialistai dalinasi svarbiausiais šios gėlės priežiūros pasirinkimais: susipažinkite ir užsiauginkite nuostabų egzotinį medelį namuose.

Kinkaninis citrinmedis iš tiesų mėgsta tiesioginius saulės spindulius, saulėtą vietą. Būtent todėl vasarą šią gėlę išneškite į lauką ar balkoną, pastatykite ant akmeninio paviršiaus, reguliariai laistykite. Šaltuoju metų laiku kinkaninį citrinmedį auginkite namuose, pasirinkite šviesiausią namų kampelį, geriausia – pietų pusėje.

Svarbu: kinkaninis citrinmedis nemėgsta skersvėjo, tad pasirūpinkite užuovėja.

Jo auginimui išrinkite tinkamą vazoną – taip kinkaninio citrinmedžio nebereikės persodinti. Jam tiks kambarinėms gėlėms skirtas žemių mišinys.

Kalbant apie temperatūrą, šis augalas puikiai auga ir vesesnėmis sąlygomis: pakanka net ir +10 C, kad kinkaninis citrinmedis jus džiugintų savo grožiu. Ar gėlei per šalta, pastebėsite iš ruduojančių jos lapų.

Tręšti šią gėlę rekomenduojama kiekvieną kartą laistant. Rinkitės trąšas, kuriose yra geležies preparatų. Kaip naudoti pasirinktas trąšas, paprastai rašoma ant jų pakuotės, tad sekite instrukcijas.

O, štai, laistyti kinkaninį citrinmedį patariama gausiai. Ypatingai – vasarą, kuomet ši gėlė laikoma lauke, temperatūra yra aukštesnė, šilta. Žiemos metu laistykite rečiau ir mažiau – svarbu, kad žemė vazone nebūtų sausa, tačiau nuolat drėkinama.

Ir viskas: štai tokia paprasta kinkaninio citrinmedžio priežiūra: laikant mūsų patarimų užsiauginsite nuostabų egzotinį kambarinį augalą, kur papuoš jūsų namus, o vasarą – kiemą ar balkoną.

Daugiau patarimų ieškokite MOKI-VEŽI bloge arba SODO GAMA Facebook paskyroje!

Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*