ANTURIS: PRIEŽIŪROS PATARIMAI

ANTURIS: PRIEŽIŪROS PATARIMAI

Ko gero, nesuklysime sakydami, kad Anturis – viena populiariausių kambarinių gėlių, kuri vis dažniau apsigyvena mūsų namuose. Ir ne veltui ji taip visų mėgiama: ją auginti dažnas nusprendžia ne tik dėl išskirtinių žiedų, bet ir ilgo žydėjimo laikotarpio. Ši gėlė, tinkamai prižiūrima, gali žydėti net iki 3-4 mėnesių!

MOKI-VEŽI rasite šią kambarinę gėlę (platus kambarinių augalų asortimentas): susipažinkite su jos priežiūros patarimais. 

Daugiau naudingų patarimų – mūsų bloge bei Facebook paskyroje.

SVARBIAUSI ANTURIO PRIEŽIŪROS PATARIMAI

  • Ši gėlė mėgsta saulėtą, gerai apšviestą namų vietą, bet be tiesioginių saulės spindulių. SVARBU: jei Anturiui nepakanka šviesos, gėlė gali prarasti savo dekoratyvumą!
  • Rinkitės gerai vėdinamą, drėgnesnę namų vietą, tačiau venkite laikymo greta įjungtų radiatorių.
  • Gėlės žydėjimo laikotarpiu Anturį laistykite šiltu, kambario temperatūros vandeniu. Laistykite dažnai, kadangi žydinčiam augalui reikalinga nuolatinė drėgmė. Tuo tarpu, kai augalas ramybės būsenoje (paprastai lapkričio-sausio mėnesiais) pakaks laistyti pastebėjus, kad žemė vazone vos drėgna.
  • Tręšimui tinka žydinčioms gėlėms skirtos trąšos. Anturio žydėjimo laikotarpiu augalą jomis tręškite maždaug kas dvi savaites. Gėlei nužydėjus, netręškite apie du mėnesius. Vėliau – kartą per mėnesį iškart po laistymo.

Ir viskas: vadovaujantis šiais patarimais, galėsite džiaugtis nuostabiais, išskirtiniais Anturio žiedais! Tik būtinai atminkite, kad šiai gėlei nepatinka šviesos stygius, per sausas oras, ypač sausa ar priešingai – ypač drėgna žemė vazone, tad prižiūrėkite kruopščiai bei vadovaujantis MOKI-VEŽI specialistų patarimais.

Gero auginimo!

 

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*