RUDUO – GERAS METAS SODINTI ROŽES

RUDUO – GERAS METAS SODINTI ROŽES

Tiems, kas net ir rudeniui įsibėgėjus ieško, ką nuveikti gėlyne, kaip jį papuošti ir kokias gėlės sodinti, sufleruojame: be palankaus meto tulpių sodinimui, vėlyvas ruduo tinka ir rožių sodinukams sodinti. Juos pasodinus spalio-lapkričio mėnesiais, rožių augimas prasidės jau anksti pavasarį.

Štai, keletas naudingų MOKI-VEŽI specialistų patarimų:

  • Saulėta vieta: prieš sodindami rožių sodinukus, kruopščiai parinkite jiems vietą. Rožės mėgsta saulėtą vietą, tačiau lengvas šešėlis dienos metu joms irgi svarbu. Būtent tokia ir turi būti rožėms skirta vieta: saulėta, tačiau bent trumpą laiką dienos metu – šešėlyje.
  • Dirvožemis: jo drenažas turi būti geras, kadangi rožės sunkiai auga nuolat permirkusiame dirvožemyje. Idealu – lengvas priemolis, turtingas rožėms reikalingomis medžiagomis bei humusu. Netinka kalkinga dirva, kuri rožėms bus kenksminga, o jums neleis mėgautis jų žiedais.
  • Spalis ir lapkritis – puikus metas jų sodinimui: sodinukus sodinkite plikomis šaknimis ir tik ramybės būsenoje spalio-lapkričio mėnesiais.
  • Šaknų paruošimas: prieš sodinant pašalinkite pažeistas šaknis bei patrumpinkite iki 1 cm.
  • Mulčiavimas: jis būtinas tiek pasodinus, tiek ir pavasarį. Mulčiuokite apie 10 cm dirvožemiu – tai apsaugos rožių stiebus nuo aplinkos poveikio.
  • Pavasariui atėjus – genėkite: šį rudenį pasodintų roželių krūmus pavasarį patrumpinkite iki 15 cm.
  • Teisingas tręšimas labai svarbus: tręškite kartą ar du sezono metu – ne daugiau. Puikiai tinka organinės kilmės ar kompleksinės mineralinės trąšos su azotu. Vasarą tiks mineralinės trąšos žydintiems augalams. Platus trąšų dekoratyviniams augalams pasirinkimas jūsų laukia MOKI-VEŽI parduotuvėse.

Daugiau naudingų patarimų šio sezono darbams sode ir ne tik rasite mūsų Facebook paskyroje – draugaukime!

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*