SUDĖTINGI METAI „PASIDARYK PATS“ SEKTORIUJE NEMAŽINA MOKI VEŽI AMBICIJŲ

SUDĖTINGI METAI „PASIDARYK PATS“ SEKTORIUJE NEMAŽINA MOKI VEŽI AMBICIJŲ

2023-iaisiais statybos, remonto, apdailos, šildymo ir sodo prekių parduotuvių tinklas  MOKI VEŽI gavo 127,74 mln. Eur pajamų, arba 1,1% daugiau nei 2022 m.

„Sumažėję nekilnojamojo turto rinkos augimo tempai neaplenkė ir mūsų sektoriaus. 2023 m. net 13% sumažėjęs nekilnojamojo turto sandorių skaičius bei drastiškai kritęs bendras statybos leidimų skaičius pristabdė ir poreikį pirkti statybos, šildymo, apdailos ir kt. mūsų prekes. Tačiau net ir tokiomis aplinkybėmis sugebėjome padidinti bendras pardavimo pajamas“ – teigė MOKI VEŽI vykdantysis direktorius Tomas Lenkšas.

„2023 m. pradėjome su išaugusiomis statybinių ir apdailos prekių kainomis, tačiau džiaugiamės, kad jau nuo antro ketvirčio pavyko suvaldyti brangimą. Negana to, dėl mažėjančio aktyvumo statybų ir nekilnojamojo turto sektoriuje, nusprendėme dalį mūsų klientams aktualiausių prekių pasiūlyti už ypatingai geras kainas visus metus. Toks sprendimas leido sustiprinti MOKI VEŽI poziciją rinkoje, tačiau lėmė tai, kad grynojo pelno 2023 m. surinkome 16% mažiau“ – pridūrė vykdantysis direktorius.

Keičiasi klientų įpročiai

„Analizuojant pirkėjų krepšelius akivaizdžiai matome, jog vis aktualesnės tampa namų ir sodo priežiūrai skirtos prekės. Stebime augantį poreikį augalams, apdailos, dekoro, gerbūvio prekėms. Matome, jog vis daugiau dėmesio skiriama savo sodo, terasų ir privačių kiemų įrengimui. Pirkėjai vis labiau stengiasi šias erdves įjaukinti, vertina ne tik prekių kainą ir funkcionalumą, tačiau ir jų kuriamą atmosferą namų bei kiemo erdvėse“ – pasakojo Tomas Lenkšas.

Žmonės šiuo metu nesistengia prisipirkti visko iškart, vienu apsilankymu. Daugiau dėmesio skiria planavimui, įsigiję pirmines medžiagas ar įrankius, vėliau sugrįžta pasipildyti.

2023 m. nemažai dėmesio skirta ir el. prekybos kanalui. Pasak T. Lenkšo, prekių pateikimas MOKI VEŽI tinklapyje yra ypatingai svarbus, todėl vis daugiau dėmesio skiriama kokybiškam prekių atvaizdavimui, detaliems aprašymams. Lygiagrečiai ketiname plėsti turimą prekių asortimentą ir elektroninėje prekyboje pateikti didesnį prekių pasirinkimą nei mūsų fizinėse parduotuvėse. Tad kliento patirties gerinimas ir investicijos į prekybą internetu išliks prioritetine kryptimi ir 2024-aisiais.

Rekonstrukcijos ir naujas formatas Lietuvos rinkoje

„Parduotuvėse, siekiant ir toliau gerinti klientų patirtį bei patogumą, tęsime parduotuvių rekonstrukcijas. Siekdami patogesnio asortimento išdėstymo bei norėdami užtikrinti kuo geresnę mūsų lankytojų patirtį 2023 m. pilnai pertvarkėme Raseinių parduotuvę. Jau šiais metais praplėtėm bei atnaujinom Šilutės MOKI VEŽI.

Vedami besikeičiančių klientų įpročių pristatėme net 8000 kv. m. dydžio naujo formato sodo centrą Panevėžyje. Tai – vienas iš didžiausių tokio tipo sodo centrų Lietuvoje. Esame pirmieji šalyje ir vieni pirmųjų Europoje, kurie apjungė 6000 kv.m. dydžio statybos, remonto ir apdailos prekių parduotuvę su 8000 kv.m. sodo centru. Greta 2000 augalų rūšių klientams siūlome ir visas sodo, daržo bei namų gerbūvio priežiūrai skirtas prekes vienoje vietoje. Naujas formatas apjungia tradicinio medelyno kompetenciją su visų papildomų prekių asortimentu, be kurių sodo - lauko darbai neįmanomi“ – kalba MOKI VEŽI vykdomasis direktorius Tomas Lenkšas.

„Rinka bei klientų poreikiai ir toliau keičiasi. Siekiant atliepti didėjantį susirūpinimą klimato kaita ant daugelio parduotuvių stogų jau dabar turime saulės jėgaines. Iki 30 proc. parduotuvėms reikalingos elektros energijos pasigaminame patys. Papildomai, jau šiais metais, šalia daugelio MOKI VEŽI parduotuvių visoje Lietuvoje planuojame įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles“ – akcentavo T. Lenkšas.

Apie MOKI VEŽI

Lietuviško kapitalo UAB „MAKVEŽA“, valdanti plataus asortimento statybos, remonto, apdailos, dekoro, sodo ir kitų prekių prekybos tinklą MOKI VEŽI veikia nuo 2000 m. Prekybos tinklą sudaro 24-ios parduotuvės visoje Lietuvoje bei interneto parduotuvė www.mokivezi.lt. Įmonėje dirba daugiau nei 730 darbuotojų.

SODO GAMA – tai sodo ir daržo centrai įsikūrę MOKI VEŽI tinkle, kuriose pristatomas gausus sodo, daržo, gėlynų ir kito lauko gerbūvio prekių asortimentas.

Daugiau informacijos:

Lukas Mulevičius

Marketingo vadovas

UAB „Makveža“

lukas.mulevicius@mokivezi.lt

+37062032743

Bendri pranešimai , Naujienos

Palikite komentarą

*
*
*