VIRTUVĖS GRINDŲ DANGA: KAIP IŠSIRINKTI?

VIRTUVĖS GRINDŲ DANGA: KAIP IŠSIRINKTI?

Įrenginėjant virtuvę kiekvienam naujakuriui „Moki-Veži“ klientui patariame gerai pagalvoti apie šią namų erdvę: juk čia daugiau drėgmės (vanduo, garai ir t. t.), gaminamas maistas, todėl neretai ant grindų gali išsilieti vanduo ar nukristi maisto produktai, paliekantys žymes, sunkiai išvalomas dėmes. Todėl apgalvoti, kokią grindų dangą čia kloti, reikėtų iš anksto ir iki smulkmenų.

Šiame tinklaraščio įraše norime aptarti populiariausias grindų dangas ir jų tinkamumą virtuvei. Linkime malonaus skaitymo, o grindų dangos sumažintomis kainomis rasite „Moki-Veži“ parduotuvėse, kur jūsų laukia ir daugiau gerų pasiūlymų.

PRAKTIŠKIAUSIOS – PLYTELĖS

Plytelės – praktiškiausias pasirinkimas. Ir vienas populiariausių. Juk ši grindų danga yra ilgaamžė, atspariausia įvairioms „avarijoms“, galinčioms nutikti gaminant maistą virtuvėje, jos nesugeria drėgmės. Šiandien rinkoje galima rasti įvairių formų, spalvų ir užbaigtumo (matinių, pusiau ar visiškai blizgių) plytelių, kurios patenkins kiekvieno pirkėjo skonį. Be to, pastaraisiais metais plytelės ir vėl stipriai užkariauja rinką bei tampa pagrindiniu pasirinkimu ne tik virtuvės ar vonios, bet ir svetainės erdvėms, ypač privačiuose namuose. „Ant bangos“ – marmurą imituojančios, bent 60x60 cm sienų bei grindų plytelės, kurios sukuria vientisą (mažiau jungimo siūlių), prabangų vaizdą.

LAMINUOTA GRINDŲ DANGA

Tie, kas nori išlaikyti vientisą vaizdą visuose namuose, dažnai svarsto ir apie laminuotos grindų dangos variantą. Ji nėra brangi, gali imituoti daugybę paviršių (ne tik medieną, bet ir, pavyzdžiui, akmenį ar plyteles), tačiau ne visos grindų dangos tinka virtuvei. Rekomenduojame rinktis tik vandeniui bei drėgmei atsparią laminuotą grindų dangą, kurios kaina paprastai jau didesnė. Be to, laminuota grindų danga gali būti sugadinta nukritus, pavyzdžiui, katilo dangčiui ar kitam sunkiam daiktui. Ar tokie įbrėžimai jums – ne bėda?

VINILINĖ GRINDŲ DANGA

Dėl savo lengvos priežiūros, dizaino galimybių bei atsparumo įvairiems veiksniams, vinilinė grindų danga ir vėl išgyvena savo aukso amžių. Ji puikiai tinka virtuvėje ir net vonios kambaryje. Rinkoje rasite daugybę įvairius paviršius imituojančių vinilinės grindų dangos variantų. Paprastai nereikia daugybės papildomų priemonių jai kloti, todėl kaina žymiai nešokteli į viršų.

VIS LABIAU POPULIARĖJA IR MIKROCEMENTO DANGA

Jis, ko gero, dar atsparesnis dilimui bei drėgmei nei plytelės, o, be to, atrodo ypač stilingai. Vis daugiau naujakurių renkasi šią virtuvės grindų dangą. Tačiau turėkite omenyje, jog jos kaina, lyginant su plytelėmis, gali būti didesnė. Tuo labiau, jog jos klojimą rekomenduojama patikėti profesionalams.

Rinkdamiesi virtuvės grindis įvertinkite, kaip dažnai gaminate, kiek laiko praleisite čia, ar esate pasiruošę skirti pakankamai laiko tinkamai virtuvės grindų priežiūrai atsižvelgiant į tai, kokią dangą pasirinkote. Taip pat numatykite galimo skirti biudžeto ribas bei nepamirškite į galutinę kainą įtraukti ir papildomų priemonių, reikalingų grindims kloti, grindjuosčių ir t. t. Galiausiai, įvertinkite savo interjero stilių ir pasidomėkite, kokia grindų danga prie jo derėtų labiausiai.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*