ELEKTROS INSTALIACIJOS NAMUOSE ĮRENGIMAS

ELEKTROS INSTALIACIJOS NAMUOSE ĮRENGIMAS

Nusprendėte įsirengti elektros instaliaciją namuose? Prieš imantis šios užduoties, kviečiame susipažinti su MOKI-VEŽI specialisto patarimais, kurie jums tikrai pravers!

Paprastai elektros instaliacija įrengiama dar prieš apdailos darbus: tai padės sutaupyti ne tik laiko, bet ir jūsų pinigų. Mūsų specialistas pataria, pirmiausia, numatyti, kur ir kokie prietaisai bus jūsų būste, kokia bus jų galia, kur planuojate statyti televizorių, įrengti apšvietimą ir t.t.

Tik numačius visų  prietaisų vietas, meistras (arba jūs) galės parinkti tinkamo skersmens ir savybių laidus, jų jungimo ir skirstymo dėžutes, kištukinius lizdus. Taip pat, žinant, kiek ir kokių prietaisų bus jūsų namuose, išvengsite kištukinių lizdų trūkumo bei kitų nepatogumų.

SVARBU: saugumas – pirmoje vietoje, todėl būtina, kad elektros instaliacija namuose būtų patikima ir saugi: visi laidai turi būti sujungti taip, kad niekada neatsikabintų, nebūtų įsitempę ir nesiremtų į aštrias briaunas, pavyzdžiui, į gipso kartono profilius.

Jų laidumas turi atitikti galimai naudojamų prietaisų galią. Pavyzdžiui, į virtuvę, kurioje dažniausiai naudojama galingesnė buitinė technika (kaitlentė, virtuvinis kombainas, indaplovė, virdulys) turėtų būti atvestas didesnei srovei pritaikytas kabelis negu, pavyzdžiui, į miegamąjį, kuriame dažniausiai kabo tik šviestuvas ir būna pajungtas televizorius.

Visų elektros instaliacijos prekių kviečiame įsigyti internetu čia arba artimiausioje MOKI-VEŽI parduotuvėje!

MOKI-VEŽI SPECIALISTAS REKOMENDUOJA:

  • Šviesos jungikliai montuojami patogiame 0,9 m aukštyje nuo grindų.

  • Kištukiniai lizdai stacionariai buitinei technikai ir elektronikai montuojami 0,3 m nuo grindų aukštyje. Darbo vietos ir virtuvės prietaisams skirti elektros lizdai montuojami virš stalviršio, kad būtų patogiau juos pasiekti.
  • Praktiškiau įrengti 3–5 kištukinių lizdų blokus, nei, pritrūkus elektros lizdų, nešioti ilgintuvus.
  • Automatinius jungiklius skirstymo skydelyje rekomenduojama montuoti kiekvienam didesnę galią naudojančiam įrenginiui atskirai. Taipogi, patartina automatinius jungiklius ir instaliacinius kabelius montuoti atskiroms namų zonoms.
  • Nuotekio relė vonios zonoje yra privaloma. Ypač, jeigu naudojate skalbimo mašiną ir džiovyklę.
  • Prieš apdailos darbus rekomenduojame nufotografuoti elektros instaliaciją. Taip žinosite, kur kalti vinį paveikslui, kad nepažeistumėte laidų.
  • Patys nebandykite taisyti elektros instaliacijos, ypatingai skydeliuose, jei neturite reikiamų žinių. Įtampa yra ypač pavojinga, tad galite sukelti trumpąjį jungimą, sugadinti prietaisus ar pats nukentėti.

Patiems namuose galima pasidaryti daug darbų – perdažyti sienas, pakabinti lentynas, prijungti buitinę įrangą ir t.t. Visgi, elektros instaliaciją rekomenduojame verčiau patikėti specialistams.

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*