KAIP IŠSIRINKTI SIENŲ DAŽUS?

KAIP IŠSIRINKTI SIENŲ DAŽUS?

Vasara – puikus metas atnaujinti namus! Šį sezoną įsibėgėja ne tik statybų ar remonto darbai: vasaros metu turime daugiau laisvo laiko ir apdailos darbams namuose. Daugelį jų kiekvienas gali įgyvendinti pats!

Šiame blogo įraše norime pasidalinti naudingais patarimais su tais, kas į savo darbų sąrašą įtraukė būsto sienų (per)dažymą. Juk nauja spalva nudažytos sienos, ryškesni akcentai, ištaisytos prieš tai vykusio dažymo klaidos namams suteiks spalvų ir pakvies į juos pažiūrėti naujai.

Kviečiame susipažinti su MOKI-VEŽI specialistų patarimais, o visų dažymui reikalingų priemonių, aksesuarų bei dažų – ieškoti artimiausioje mūsų parduotuvėje. Nepamirškite pasinaudoti ir vykstančiomis akcijomis.

PIRMAS ŽINGSNIS: SUSIPAŽINTI SU SPALVŲ ĮTAKA MŪSŲ SAVIJAUTAI

Patinka žalia, ryškiai raudona, o gal tamsi, pavyzdžiui, šokoladinė, spalva? Ketinant perdažyti namų sienas, neskubėkite ieškoti būtent šių spalvų vidaus dažų. Ar teko girdėti apie spalvų poveikį mūsų savijautai? Skirtingos spalvos skirtingai mus veikia emociškai, todėl prieš dažydami pasirinkto kambario ar būsto sienas įsitikinkite, ar norima spalva tiks konkrečiai patalpai, nevers jaustis prastai. Pavyzdžiui, miegamajame nesirinkite ryškių, intensyvių spalvų: čia labiau tiks raminantys neutralūs, šviesiai pilki, gelsvi, žali tonai.

Tuo tarpu, jei nusprendėte perdažyti darbo kambarį, čia mūsų specialistai pataria rinktis tonizuojančias spalvas. Puikiai tiks geltona, lengvesni raudonos ar mėlynos atspalviai ir t.t.

DAŽYSITE TIK SIENAS, O GAL IR LUBAS?

Jei drauge su sienų perdažymu ketinate imtis ir lubų, MOKI-VEŽI specialistas joms rekomenduoja rinktis matinius lubų dažus. Kodėl? Jos neatspindi šviesos, todėl erdvė atrodys jaukesnė, tvarkingesnė, ant jų ne taip ryškiai matysis dulkių ir kitų nešvarumų žymės.

Tuo tarpu, sienoms galite rinktis norimo matiškumo dažus: tokius, kurie labiausiai patinka jums bei tiks interjere. Tiesa, namuose, kur „verda“ gyvenimas, yra augintių ar mažų vaikų, rekomenduojame plaunamus sienų dažus, nuo kurių būtų lengva pašalinti maisto, pieštukų ir kitas dėmes.

PRADEDAME DAŽYTI

Išsirinkote spalvą iš mėgstamo dažų gamintojo paletės, o gal pasinaudojote MOKI-VEŽI dažų maišymo paslauga? Puiku: metas imtis sienų dažymo!

Prieš tai sienas būtinai nuvalykite: pašalinkite dulkes, nešvarumus, statybinių medžiagų likučius ir, jei reikia – senus dažus. Po to laukia dažomų sienų padengimas giluminiu gruntu bei glaistu.

Jei dažymo paviršius – iš gipso kartono plokščių, greičiausiai jas glaistyti pakaks vos vieną kartą. Tik nepamirškite išlyginti plokščių sujungimo bei varžtų vietų. Tuo tarpu, tinkuoti paviršiai gali būti porėti, turėti daugiau nelygumų, todėl nusteikite keliems glaisto sluoksnio padengimams.

Sienos nuglaistytos? Tuomet jas nušveiskite, paruoškite paskutiniam grunto sluoksniui, o jam išdžiūvus – imkitės dažymo darbų.

Iš anksto pasirūpinkite voleliu, skirtingo dydžio dažymo teptukais (kampams, durų, langų apvadams ir kitoms sunkiau prieinamoms vietoms), dažymo juosta, apsaugine plėvele baldams, daiktams.

Mūsų specialistas dažymo darbų rekomenduoja imtis tuomet, kai kambaryje temperatūra neviršyja +25 C laipsnių šilumos bei nėra skersvėjo (jei yra, uždarykite vieną ar kelis langus). Kitu atveju, per aukšta temperatūra ar vėjo gūsiai gali paveikti dažų džiuvimo procesą. Geriau dažykite ryte, kad dažai spėtų išdžiūti per dieną.

Viskas, ko prireiks sienų dažymui – čia. Linkime malonių darbų ir jus džiuginančių rezultatų

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*