PENKI PATARIMAI IEŠKANTIEMS LAUKO BALDŲ

PENKI PATARIMAI IEŠKANTIEMS LAUKO BALDŲ

Lietuvoje neilgai trunkančiu šiltuoju metų sezonu visiems norisi praleisti kuo daugiau laiko kieme su šeima ir draugais. Tokie ilgi vasaros vakarai neįsivaizduojami be lauko baldų, kurie būtų gražūs, ilgaamžiški, užtikrintų komfortą ir būtų lengvai prižiūrimi. Vis dėlto, nors parduotuvėse pasirinkimas kaip niekuomet didelis, išsirinkti sau tinkantį variantą gali būti sunku.

„Artėjant vasarai visi praleidžiame kur kas daugiau laiko namų kieme ar sodybose. Buvimas gamtoje, maisto gaminimas, sodininkystė ir kitos lauko pramogos tapo pagrindiniais laiko praleidimo būdais ir visi jie neįsivaizduojami be vieno akcento, apie kurį dažnai net nesusimąstome – lauko baldų. Jų yra daugybės rūšių, pagamintų iš įvairių medžiagų ir skirtų tiek įvairioms funkcijoms, tiek įvairioms lauko sąlygoms, todėl kartais išsirinkti gali būti tikrai sudėtinga“, – sako „MOKI VEŽI“ marketingo vadovas Nerijus Višinskas.

Metaliniai lauko baldai – ilgaamžė investicija

Pagrindiniai metalinių lauko baldų privalumai – ilgaamžiškumas ir itin lengva priežiūra: įprastai juos galima palikti lauke net ir per žiemą. Rėmus ir kitas metalines šių lauko baldų konstrukcijas dažnai papildo kitos medžiagos, pvz. tekstilenas ar stiklas, padedančios sumažinti bendrą svorį ir sukurti unikalesnį ar ergonomiškesnį dizainą.

Pasak „MOKI VEŽI“ ekspertų dabar itin populiarūs tokių lauko baldų komplektai su integruotais skėčiais, padedančiais apsisaugoti tiek nuo lietaus, tiek nuo saulės: „Vieną populiariausių mūsų lauko baldų komplektų sudaro net šešios kėdės, ilgas stalas ir tvirtas skėtis, nors komplekto kaina nėra didelė. Neiššaukiančios šių baldų formos ir neutralios spalvos puikiai įsilieja sodo ar sodybos peizaže.“

Tikro medžio baldai

Medis nėra itin ilgaamžiška medžiaga, o Lietuvos klimato sąlygos tokių lauko baldų naudojimo laiką dar ženkliai sutrumpina. Be to, lietus, sniegas ir drėgmė daro įtaką jų išvaizdai: šie praranda savo pirminę spalvą. Medinius lauko baldus reikia reguliariai atnaujinti, perlakuoti, bent kelis kartus per metus kruopščiai išvalyti.

„Nepaisant visų trūkumų, mediniai lauko baldai išlieka vienu populiariausių pasirinkimų tarp mūsų pirkėjų. Žmonės vertina medį dėl jo jaukumo, šiltumo, natūralumo, o tinkamai ir nuosekliai prižiūrint tokie baldai gali tarnauti ilgai. Mūsų parduotuvėse populiarūs mediniai baldai, kurie sukurti taip, kad juos būtų galima naudoti net žiemą“, – papildo „MOKI VEŽI“ ekspertai.

Šių laikų naujovė – kompozitinių medžiagų baldai

Medžiagų mokslui pažengus į priekį lauko baldai pradėti gaminti iš termo medienos ar medienos ir plastiko kompozito. Tai puikus pasirinkimas ieškantiems ilgaamžio sprendimo: iš tokių medžiagų gaminami baldai tarnaus ilgus metus ir nereikės rūpinti jų impregnavimu ar dažymu.

„Vienas populiariausių tokių komplektų mūsų parduotuvėje yra pagamintas iš polivudo, perdirbto plastiko ir medienos mišinio, kuris yra ilgaamžiškesnis ir tvirtesnis už paprastą medieną: visos šešios šio komplekto kėdės ir stalas išlaiko net iki 150 kg apkrovą. Be to, aukštos kokybės kompozito lentos su medžio faktūra atrodo taip pat gerai, kaip natūrali mediena“ – tęsia „MOKI VEŽI“ marketingo vadovas.

Svarbu ir patogumas mažiausiems šeimos nariams

Mažiesiems skirti lauko baldų komplektai suteiks galimybę vaikams patogiai žaisti, valgyti, ilsėtis ar saugotis nuo karštų saulės spindulių. Jie pritaikyti ūgiui ir fizinėms galimybėms, kuriami saugūs, be aštrių kampų ir laikantis numatytų reikalavimų bei rekomendacijų.

„MOKI VEŽI“ ekspertai prideda, kad nors vaikų baldai išaugami, bet dėl mažesnio gamyboje sunaudojamo medžiagų kiekio tokių baldų komplektų kainos yra mažesnės. Daugelis tėvų renkasi šią investiciją savo kieme, kad sukurtų vaikams erdvę ne tik sėdėti, bet ir žaisti netrukdant suaugusiems.

Hamakas – nebe egzotika

Hamakai atsirado dar prieš kelis šimtus metų, bet mūsų kraštuose jie sparčiai išpopuliarėjo tik per pastaruosius keletą dešimtmečių. Pagrindinės jų funkcijos yra atpalaiduoti, užtikrinti tinkamą poilsį ir papuošti erdvę, daugeliui tai siejasi su romantika.

„Nusprendus įsigyti ir pasikabinti hamaką įsitikinkite, kad jūsų kieme jam bus pakankamai erdvės: būtinai išsirinkite tinkamą dydį, pamatuokite kiek vietos jis užims ir nepamirškite itin kokybiškų tvirtinimo elementų. Hamake galima ir degintis ir miegoti, be to jis nuolat veikiamas lietaus ir saulės, todėl itin svarbu tinkamai parinkti jo lokaciją kieme“, – pataria N. Višinskas.

Apie UAB „MAKVEŽA“:

Lietuviško kapitalo UAB „MAKVEŽA“, valdanti statybos, remonto, apdailos bei sodo prekių prekybos tinklą „MOKI VEŽI“, Lietuvoje veikia nuo 2000 m. Šiuo metu 24-iose tinklo parduotuvėse, įsikūrusiose ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir regionuose bei interneto parduotuvėje www.mokivezi.lt dirba daugiau nei 730 darbuotojų.

Daugiau informacijos:

Nerijus Višinskas

UAB „Makveža“ marketingo vadovas

Mob. +370 620 32743

Bendri pranešimai , Idėjos ir patarimai

Palikite komentarą

*
*
*